Німеччина заборонила в’їзд до країни росіянам, які проводили там проросійські мітинги

Німеччина заборонила в’їзд до країни двом росіянам, які влаштовували прокремлівські мітинги у ФРН. Про це повідомляє Reuters.

Мова йде про Олену Колбаснікову та її партнера Макса Шлунда, які після повномасштабного вторгнення Росії в Україну влаштовували мітинги у Німеччині з закликами не допомагати Києву.

Минулоріч, коли Reuters опублікувало розслідування про зв’язки пари з Кремлем, журналісти виявили, що Колбаснікова та Шлунд були серед основних осіб, які просувають проросійську позицію у ФРН. За свою діяльність вони отримували гроші від російського уряду.

У серпні 2023 року німецькі прокурори провели обшук у домі пари неподалік Кельна, на північному заході Німеччини. Раніше агентство повідомляло, що Колбаснікова та Шлунд придбали рації, навушники та телефони для російських військових, які воюють в Україні. Кошти на це вони зібрали серед прихильників РФ у Німеччині.

У червні 2024 року пара через свого адвоката повідомила, що виїхала з Німеччини до Росії через «дискримінаційну кампанію проти росіян».

Цього тижня Колбаснікова у своєму телеграм-каналі опублікувала повідомлення, що їй та Шлунду заборонили в’їзд до Німеччини. Заборона діятиме 20 років. Причина заборони – загроза безпеці ФРН з боку пари. Вона опублікувала відео, у якому показала лист від адміністрації Кельна, де й написано про заборону в’їзду.

У прокуратурі та адміністрації Кельна від коментарів відмовились.

Прикметно, що Олена Колбаснікова народилася в Україні, а російське громадянство отримала лише у 2023 році. Шлунд – корінний росіянин. Обидва переїхали до Німеччини понад 10 років тому.

Нагадаємо, Німеччина передала Україні нові системи протиповітряної оборони Iris-T. Йдеться про зенітно-ракетні комплекси середньої дальності (SLM), а також малої дальності (SLS).

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц анонсував передачу Україні ще 17 систем Iris-T до семи, які вже отримали ЗСУ.  За словами Шольца, Німеччина замовила у компанії Diehl Defence GmbH & Co. KG ще 22 системи Iris-T. П’ять з них призначені для Бундесверу, а 17 – для України. Канцлер зазначив, що сім уже переданих Україні батарей Iris-T допомогли збити понад 250 російських ракет та безпілотників. Чотири системи буде відправлено до кінця цього року, а решту – починаючи з наступного, пообіцяв голова німецького уряду.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Яке майно не підлягає конфіскації при штрафах за ухилення від мобілізації

В Україні, згідно з чинним законодавством, чоловікам, які ухиляються від виконання обов'язків військового обліку, можуть…

4 хв. ago

Дніпро готують до оборони? Військовий експерт пояснив ситуацію

Інформація про те, що російські війська наближаються до Дніпропетровської області, викликала занепокоєння серед мирного населення.…

8 хв. ago

У росіян після атак БПЛА залишилися лише 3 носії «Кинджалів», — експерт

У Росії залишилося всього три носії аеробалістичних ракет "Кинджалів" літаків МіГ-31К. Через це ЗС РФ…

15 хв. ago

Податкова почала полювати на бізнес у соцмережах: що загрожує українкам за торти на замовлення

В Україні податкова служба почала активно відстежувати діяльність громадян у соціальних мережах, штрафуючи тих, хто…

18 хв. ago

Військові на межі: якої справедливості вимагають від Зеленського

Українські військові вимагають від президента України Володимира Зеленського розв'язати питання демобілізації. Однак це може бути…

28 хв. ago

Мобілізації чоловіків 50-59 років: як призивають – пояснення ТЦК

В умовах воєнного стану в Україні тривають заходи з загальної мобілізації, що охоплюють військовозобов'язаних різних…

42 хв. ago