Німеччина заборонила в’їзд до країни росіянам, які проводили там проросійські мітинги

Німеччина заборонила в’їзд до країни двом росіянам, які влаштовували прокремлівські мітинги у ФРН. Про це повідомляє Reuters.

Мова йде про Олену Колбаснікову та її партнера Макса Шлунда, які після повномасштабного вторгнення Росії в Україну влаштовували мітинги у Німеччині з закликами не допомагати Києву.

Минулоріч, коли Reuters опублікувало розслідування про зв’язки пари з Кремлем, журналісти виявили, що Колбаснікова та Шлунд були серед основних осіб, які просувають проросійську позицію у ФРН. За свою діяльність вони отримували гроші від російського уряду.

У серпні 2023 року німецькі прокурори провели обшук у домі пари неподалік Кельна, на північному заході Німеччини. Раніше агентство повідомляло, що Колбаснікова та Шлунд придбали рації, навушники та телефони для російських військових, які воюють в Україні. Кошти на це вони зібрали серед прихильників РФ у Німеччині.

У червні 2024 року пара через свого адвоката повідомила, що виїхала з Німеччини до Росії через «дискримінаційну кампанію проти росіян».

Цього тижня Колбаснікова у своєму телеграм-каналі опублікувала повідомлення, що їй та Шлунду заборонили в’їзд до Німеччини. Заборона діятиме 20 років. Причина заборони – загроза безпеці ФРН з боку пари. Вона опублікувала відео, у якому показала лист від адміністрації Кельна, де й написано про заборону в’їзду.

У прокуратурі та адміністрації Кельна від коментарів відмовились.

Прикметно, що Олена Колбаснікова народилася в Україні, а російське громадянство отримала лише у 2023 році. Шлунд – корінний росіянин. Обидва переїхали до Німеччини понад 10 років тому.

Нагадаємо, Німеччина передала Україні нові системи протиповітряної оборони Iris-T. Йдеться про зенітно-ракетні комплекси середньої дальності (SLM), а також малої дальності (SLS).

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц анонсував передачу Україні ще 17 систем Iris-T до семи, які вже отримали ЗСУ.  За словами Шольца, Німеччина замовила у компанії Diehl Defence GmbH & Co. KG ще 22 системи Iris-T. П’ять з них призначені для Бундесверу, а 17 – для України. Канцлер зазначив, що сім уже переданих Україні батарей Iris-T допомогли збити понад 250 російських ракет та безпілотників. Чотири системи буде відправлено до кінця цього року, а решту – починаючи з наступного, пообіцяв голова німецького уряду.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Кандидата наук зловили на «бронюванні» за $10 тис. у Києві

У Києві затримано кандидата наук, який вирішив підзаробити на потребах ухилянтів, пропонуючи послуги з отримання…

5 хв. ago

Демобілізація військових до 25 років: Стефанчук розставив усі крапки над «і»

Якщо парламент ухвалить рішення про демобілізацію всіх військовослужбовців до 25 років, то на окремих ділянках…

14 хв. ago

У Києві чоловік “захопив” оглядове колесо: чим усе закінчилося і чого вимагав

У Києві сталося загадкова НП, чоловік "осідлав" оглядове колесо у Парку партизанської слави. Подія сталася вчора у…

16 хв. ago

Українська журналістка Вікторія Рощина загинула в російському полоні

Журналістка Вікторія Рощина загинула в російському полоні під час етапування з Таганрога до Москви, повідомив керівник пресслужби…

17 хв. ago

В Індонезії у шлунку акули знайдено тіло людини: деталі

В Індонезії рибалка у шлунку акули виявив тіло людини. З'ясувалося, що це зникла 68-річна американка…

21 хв. ago

НАТО проведе ядерні навчання на тлі російських погроз

Вже наступного тижня НАТО розпочне щорічні ядерні навчання Steadfast Noon. Про це заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте, повідомляє Reuters.…

23 хв. ago