На Росію чекає бунт Пригожина 2.0

У Бєлгородській та курдській областях росіяни створили “територіальну оборону”, але не дали людям головне – зброю. Річ у тім, що в Кремлі є стрес і побоювання, що ця зброя не буде використана проти ЗСУ, а навпаки – що ці люди перетворяться на банду, що в Росії почнеться пугачовство. Ситуація для Путіна зовсім не райдужна, особливо якщо згадати заколот Пригожина, і скільки людей його підтримало.

Російська влада цього боїться, наголошує військовий експерт, ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман під час спілкування на Главреді.

“Глава ПВК “Паладин” Георгій Закревський нещодавно закликав приєднатися до їхнього “союзу”, поїхати до Москви і знімати Путіна, адже, за його словами, “біда не поруч з Росією, а вже в ній”. І обіцяє не зупинятися, як Пригожин, а повалити Путіна. Він ультрапатріотичний, у нього є дещо брехливі гасла, але такі настрої є в Російській Федерації. Згадайте, як зустрічали Пригожина, коли він рухався в бік Москви – з чаєм і печивом, досить дружелюбно. Люди не були вороже налаштовані до “вагнерівців”, – згадує Гетьман.

Для керівництва Росії все це дуже небезпечно, переконаний майор запасу ЗСУ.

“У Російській Федерації повинен бути цар, як би його не називали: президент, генеральний секретар і так далі. А росіяни хочуть, щоб він був сильним, давав їм відчуття величі. Тому вони можуть пробачити навіть втрачені свободи. Але коли король стає слабким, його швидко скидають”, – наголошує експерт.

Гетьман наголошує, що за Путіна трон дуже хиткий, адже росіяни бачать, що частина Росії контролюється армією іншої країни.

“Марш Пригожина на Москву зупинився лише тому, що зупинилися самі найманці “Вагнера”, а не їх зупинили. Росіяни все це чудово бачать. У Росії не буде революцій, буде тільки бунт, “безглуздий і нещадний”. Особливо, якщо роздавати зброю людям. Це не Київ, де люди стоятимуть на барикадах – насамперед почнуть грабувати магазини», – резюмував Олексій Гетьман.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Більше не в моді: ці речі треба викинути зі свого гардеробу, вони вже давно в антитрендах

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

13 хв. ago

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Все більше водіїв в Україні встановлюють газобалонне обладнання (ГБО) на свої автомобілі, незважаючи на зростання…

15 хв. ago

Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

Американське вето на глибокі удари по РФ надихає Володимира Путіна на продовження агресії і одночасно розхолоджує…

36 хв. ago

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

41 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

44 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

1 годину ago