Стародавнє мистецтво: “жінка-павук” підкорила 108-метрову скелю без страховки (фото)

43-річна китаянка Луо Денпін, родом із Цзюнь Міао і Буей у провінції Гуйчжоу, відома як “жінка-павук”, вразила своєю неймовірною здатністю підійматися на скелю заввишки понад 100 метрів без рукавичок і страховки. Про це пише SCMP.

Вона є єдиною жінкою у світі, яка практикує стародавнє мистецтво Міао — скелелазіння голими руками.

Жінка з легкістю підкорила 108-метрову скелю, що еквівалентно 30-поверховій будівлі, вправно маневруючи по майже вертикальних стінах. Унікальна майстерність Луо пов’язана з давньою традицією поховань у скелях. Народ Міао, що живе у віддалених гірських районах, вірив, що поховання на великій висоті дає змогу померлим “дивитися в бік батьківщини предків”. Згодом народ Міао продовжував відточувати свої навички лазіння голими руками, традиція, що передається від покоління до покоління.

Поки що Луо є єдиною жінкою серед “людей-павуків” у своєму регіоні. Вона почала займатися скелелазінням у 15 років під наставництвом свого батька. Спочатку її мотивувало бажання змагатися з хлопчиками, а також можливість заробляти на життя, збираючи лікарські трави і пташиний послід з ластівчиних гнізд на скелях, який використовували як добриво.

“Вони казали, що це тільки для хлопчиків, але я вважаю, що чоловіки й жінки рівні, тому я навчилася. Так почався мій шлях павука. До того як ця територія була забудована, я щодня підіймалася, щоб зібрати ластівчин послід. Ми підіймалися на висоту 108 метрів. Іноземців часто лякало наше лазіння голими руками, але я звикла до цього. Після того як я робила це багато разів, мої руки стали мозолистими”, — поділилася Луо.

Луо Денпін почала займатися скелелазінням у 15 років Фото: Weibo

Видання зазначає, що оволодіння такою технікою вимагає не тільки фізичної сили, а й високої майстерності. Виконання складних завдань, таких як збір лікарських трав, може займати від чотирьох до п’яти годин. Зараз жінка більше розважає туристів.

“Багато відвідувачів хотіли побачити, як ми збираємо трави, і платили нам за демонстрацію. Мій дохід невеликий, але я пишаюся тим, що я жінка-павук”, — каже Луо.

Луо колись виїхала з рідного міста в пошуках роботи, але повернулася 2000 року, щоб вийти заміж і створити сім’ю.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Кожна ракета РФ, що летить по Україні, може нести ядерний заряд, – експерт

Росія постійно шантажує Україну застосуванням тактичної ядерної зброї. І фактично нести ядерний заряд можуть усі ракети,…

9 хв. ago

В Україну йде тепла суха осінь: синоптики уточнили прогноз погоди на середу, 9 жовтня

В Україні в середу, 9 жовтня, очікується невелика хмарність без опадів. Загалом погода, як на другий місяць…

18 хв. ago

“Повна ж@па”. Відставний генерал Кривоніс оцінив ситуацію на фронті для українських військ

Колишній заступник секретаря РНБО, екс-генерал Сергій Кривоніс охарактеризував ситуацію на фронті для ЗСУ як "повна…

26 хв. ago

З пенсії тепер будуть “здирати” податки: кого торкнеться у перше чергу

Українцям, які отримують пенсійні виплати, важливо знати податкові зобов'язання, які можуть застосовуватися до пенсійного доходу.…

36 хв. ago

NASA відправляє найбільший зонд для пошуку інопланетян біля Юпітера: чому туди

Найближчими днями в космос вирушить довгоочікувана місія NASA Europa Clipper, щоб вивчити супутник Юпітера Європу…

45 хв. ago

Для любителів шоколаду: “Мастер Шеф” Хіменес-Браво дав рецепт ідеального десерту

Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати смачну українську альтернативу трендовій дубайській шоколадці. Замість…

54 хв. ago