Дівчина, вбита 18 років тому, “ожила” у вигляді чат-бота з ШІ: рідні обурені (фото)

Сервіс Character.ai використовував фото американки Дженніфер Енн Кресенте, яку було вбито 2006 року, для створення чат-бота зі штучним інтелектом (ШІ). Про це пише Business Insider.

Повідомляється, що батько дівчини Дрю Кресенте отримав сповіщення Google, яке він налаштував, щоб відстежувати будь-які згадки про Дженніфер у мережі. Як виявилося, Google проіндексував бота, створеного в Character.ai. Цей сервіс дає змогу створювати персонажів із певними “особистостями”, а потім публікувати їх, відкриваючи доступ до них іншим користувачам.

Бот використовував ім’я і фото Дженніфер з випускного альбому, описуючи її як “обізнаного і доброзичливого персонажа ШІ, який може надати інформацію з широкого кола тем”, а також як “експерта в журналістиці” з досвідом у новинах відеоігор. На момент, коли батько виявив бота, лічильник у його профілі показував, що його вже використовували щонайменше в 69 чатах.

Сторінка ШІ-клона Дженніфер Енн Кресенте на Character.aiФото: FBI

“Це було горе. Тому що ось я тут, мені знову доводиться стикатися з цією жахливою травмою, з якою мені доводилося мати справу довгий час”, — розповів Дрю журналістам.

Чоловік звернувся до Character.ai через форму підтримки клієнтів і попросив компанію видалити чат-бота, що імітує його дочку. Після цього він отримав автоматичну відповідь, що містила номер його звернення, але жодної додаткової інформації. Зі свого боку дядько дівчини Брайан Креченте опублікував у Twitter повідомлення про чат-бота, закликавши своїх підписників допомогти “зупинити цю жахливу практику”.

“Це огидно: @character_ai використовує мою вбиту племінницю як обличчя штучного інтелекту у відеогрі без дозволу її тата. Зараз він дуже засмучений. Я не можу уявити, що він переживає”, — написав Браян.

Через годину в Character.ai відповіли на пост, заявивши, що чат-бот Дженніфер видалено. Представниця компанії Кессі Лоуренс у коментарі виданню підтвердила, що чат-бот був видалений. За її словами, Character.ai використовує “стандартні списки блокування і призначені для користувача списки блокування” для запобігання видачі себе за іншу особу.

Водночас Дрю заявив, що компанія повинна була вибачитися, а також гарантувати, що фото його доньки більше не будуть використовуватися. Наразі він шукає можливості домогтися цього правовим шляхом.

“Просто невимовно, що компанія з такими грошима, по-моєму, настільки байдужа до повторного травмування людей”, — сказав батько Дженніфер.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Модне взуття на осінь 2024: усі питатимуть, де ви його купили (фото)

Цієї осені 2024 року модні тенденції у взутті тішать розмаїттям стилів і незвичайними рішеннями. Головними…

6 хв. ago

Не оновив дані вчасно — не отримав бронь: в Україні змінилися правила бронювання працівників

Від жовтня 2024 року роботодавцям надали можливість подавати списки на бронювання своїх працівників не тільки в паперовій…

14 хв. ago

Фронт сиплеться по годинам: Берлінська пояснила, чому вимагає відставки Умєрова

Напередодні керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська заявила про те, що міністр оборони Рустем Умєров…

23 хв. ago

Україна без ТЦК: у Міноборони пояснили, чи можлива повністю добровільна мобілізація

Навіть у разі реформування територіальних центрів комплектування (ТЦК) за ними залишиться функція примусової мобілізації. Про це заявив…

32 хв. ago

Туристам на Балі тепер загрожує 20 років в’язниці за порушення нових міграційних правил

Влада Індонезії, де розташований популярний для відпочинку острів Балі, ухвалила рішення посилити міграційне законодавство, за порушення…

40 хв. ago

Афера століття: як пара розбагатіла на $4 мільйони за допомогою “ізраїльської машини часу”

Індійська пара влаштувала аферу на 4 мільйони доларів за допомогою "ізраїльської машини часу", що зупиняє…

47 хв. ago