Чоловік виростив найважчий баклажан у світі: фото та вага гіганта

Гігантський баклажан зі штату Айова, США, вагою 3,778 кг, був визнаний найважчим баклажаном у світі.

Про це повідомляє Книга рекордів Гіннеса.

Вагою приблизно як дорослий йоркширський тер’єр, він більш ніж у 10 разів більший за звичайний баклажан, який можна знайти в продуктовому магазині.

Висаджений Дейвом Беннеттом на початку квітня, баклажан-рекордсмен був зібраний у Блумфілді, штат Айова, 31 липня. Його розмір склав 71,12 см в обхваті та 35,56 см заввишки від стебла до основи.

Найважчий у світі баклажан / Фото: Guinness World Records

Щоб поділитися досягненням з іншими мешканцями Айови, дивовижний баклажан буде виставлений на загальний огляд на ярмарку штату.

Садівник-любитель Беннетт, який також вирощує інші фрукти та овочі, такі як гарбузи, кабачки та дині, а також хризантеми, зізнався, що не дуже любить баклажани: “Чесно кажучи, я не пам’ятаю, щоб коли-небудь їв їх… Але пам’ятаю, що мій батько любив їх. Якби він все ще був тут з нами, він би намагався змусити мене їх з’їсти”.

Дейв Беннетт / Фото: Guinness World Records

Найважчий баклажан, який Беннетт виростив до цього часу, важив 2,54 кг, що вважалося рекордом Північної Америки. Материнське насіння для нового світового рекордсмена було отримане з того ж плоду 2022 року. 

Відповідаючи на запитання, що, на його думку, вплинуло на результат цього року, Беннетт сказав: “Я думаю, що він став таким великим завдяки змінам, які я вніс у свій ґрунт. Крім того, погода була на моєму боці”.

Найважчий у світі баклажан / Фото: Guinness World Records

Але не все було гладко. Беннетт каже, що рослина витримала декілька нападів жуків на початку вегетації, а також низку сильних штормів.

Забігаючи наперед, Беннетт розповів, що збиратиме насіння зі свого рекордсмена і ділитиметься ним з клубами, щоб інші могли спробувати виростити мегабаклажан з рослини з перевіреними “гігантськими генами”. Звісно, декілька насінин він залишить собі, оскільки впевнений, що “цілком можливо виростити важчий”.

Найважчий у світі баклажан / Фото: Guinness World Records

Коли справа доходить до головних порад для тих, хто хоче покращити свої баклажани, Беннетт радить: “Просто підтримуйте ґрунт у належному стані та удобрюйте його. Налаштуйтеся на мегацвітіння; після цього обріжте всі нові пагони. І сподівайтеся на краще!”.

Найважчий у світі баклажан / Фото: Guinness World Records
Ольга Степанова

Recent Posts

Абсолютний рекорд за 70 років: Німеччина шокована кількістю біженців

У Німеччині кількість біженців досягла рекордного рівня з 1950-х років. Про це пише Neue Osnabrücker Zeitung. У…

6 хв. ago

Марк Цукерберг показав зворушливий знімок з маленькою донькою (фото)

40-річний американський мільярдер та програміст Марк Цукерберг показав зворушливе фото з маленькою донькою Аурелією, якій…

15 хв. ago

Ціни злетять до небес: туристів застерегли від авіаперельотів у кілька дат 2024 року

Традиційно в грудні люди більше подорожують – хтось мчить до своїх родин, щоб разом відсвяткувати…

24 хв. ago

Київ у зоні ризику: прийдешня зима стане найсуворішим випробуванням для українців

Прийдешня зима може стати для України найсуворішим випробуванням, оскільки електропостачання ризикує зіткнутися з "серйозними перебоями" після масштабних російських атак.…

32 хв. ago

Telegram в Україні можуть закрити: що відомо про нову заборону і що буде далі

Після засідання Національного координаційного центру кібербезпеки було вирішено запровадити певні обмеження на використання Telegram, зокрема…

43 хв. ago

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

52 хв. ago