Орбан написав секретний лист про розмову з Путіним

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав голові Євроради Шарлю Мішелю та главам країн-членів Європейського Союзу непублічного листа за підсумками візитів до України та Росії.

Про це повідомляє російський розслідувальний проект “Система” з посиланням на європейських чиновників, які говорили на умовах анонімності. 5 липня угорський прем’єр відправив з Азербайджану листа, в якому пояснив, що поїхав до Києва та Москви, щоб «дізнатися про позиції сторін».

За словами Орбана, у Москві вірять, що час на їхньому боці. Путін не говорив про втрати російської окупаційної армії, проте запевняв, що Україна нібито щомісяця втрачає близько 40-50 тисяч військовослужбовців.

«Путін був здивований, що президент України відкинув тимчасове припинення вогню. За словами президента Росії, вони готові розглянути будь-яку пропозицію про припинення вогню, яка не послужить прихованою передислокацією та перегрупуванням українських сил», – йдеться в листі.

Прем’єр Угорщини пише, що і Київ, і Москва готові до переговорів лише за умови участі обох сторін. Також Путін переконував його в актуальності «стамбульських домовленостей», проте не став відповідати на питання щодо ставлення до формули світу президента України та саміту у Швейцарії.

Орбан закликав Європу «проявити ініціативу», оскільки у Сполучених Штатах Америки зараз усі зайняті підготовкою до президентських виборів. «Якщо ми не зможемо стримати чи зупинити цей процес, то у найближчі два місяці ми станемо свідками драматичніших втрат і військових подій на передовій, ніж будь-коли раніше», – додав він.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Ніколь Кідман вимагала показувати їй еротичні кадри з Томом Крузом

Ніколь Кідман і Том Круз, які наприкінці 90-х ще перебували в офіційному шлюбі, знялися в легендарному…

1 хв. ago

Що робити, якщо повістка прийшла не на ту адресу: у ТЦК дали відповідь

Під час оповіщення громадян, бувають випадки, коли ТЦК надіслали повістку на неправильну адресу. Однак військовозобов'язаний…

9 хв. ago

Вимагають гроші з родичів полонених військових: в Україні зростає кількість шахраїв

В Україні фіксується збільшення кількості шахраїв, які вимагають гроші з родичів полонених або зниклих безвісти військовослужбовців. Про це заявив керівник…

18 хв. ago

Глава NASA закликав провести розслідування через інформацію про розмови Маска з Путіним

Адміністратор NASA Білл Нельсон закликав розслідувати інформацію The Wall Street Journal про те, що засновник SpaceX Ілон Маск підтримує…

27 хв. ago

Подруги витратили на відпустку в Італії лише по 35 доларів: як їм це вдалось

Дві британки довели, що для яскравої подорожі не обов'язково витрачати великі гроші - вони організували…

36 хв. ago

Податкова отримала нові повноваження: відстежуватимуть банківські перекази

Кабінет Міністрів України розширив повноваження Державної податкової служби у сфері валютного нагляду. Нововведення дозволяють податковій…

44 хв. ago