Орбан написав секретний лист про розмову з Путіним

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав голові Євроради Шарлю Мішелю та главам країн-членів Європейського Союзу непублічного листа за підсумками візитів до України та Росії.

Про це повідомляє російський розслідувальний проект “Система” з посиланням на європейських чиновників, які говорили на умовах анонімності. 5 липня угорський прем’єр відправив з Азербайджану листа, в якому пояснив, що поїхав до Києва та Москви, щоб «дізнатися про позиції сторін».

За словами Орбана, у Москві вірять, що час на їхньому боці. Путін не говорив про втрати російської окупаційної армії, проте запевняв, що Україна нібито щомісяця втрачає близько 40-50 тисяч військовослужбовців.

«Путін був здивований, що президент України відкинув тимчасове припинення вогню. За словами президента Росії, вони готові розглянути будь-яку пропозицію про припинення вогню, яка не послужить прихованою передислокацією та перегрупуванням українських сил», – йдеться в листі.

Прем’єр Угорщини пише, що і Київ, і Москва готові до переговорів лише за умови участі обох сторін. Також Путін переконував його в актуальності «стамбульських домовленостей», проте не став відповідати на питання щодо ставлення до формули світу президента України та саміту у Швейцарії.

Орбан закликав Європу «проявити ініціативу», оскільки у Сполучених Штатах Америки зараз усі зайняті підготовкою до президентських виборів. «Якщо ми не зможемо стримати чи зупинити цей процес, то у найближчі два місяці ми станемо свідками драматичніших втрат і військових подій на передовій, ніж будь-коли раніше», – додав він.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Пенсію “з’їв” банкомат: одержувачі виплат у “Ощадбанку” залишаються без грошей на життя

Пенсіонери, які отримують виплати через Ощадбанк, скаржаться на привласнення своїх коштів. Про це свідчить відгук…

3 хв. ago

Чи є передумови програшу України у війні: оглядач пояснив, що відбувається

Передумов для того, щоб ЗСУ програли війну проти Росії, немає. Україна дотримується оборонного формату війни, оборонної стратегії,…

11 хв. ago

«Пийте пиво»: 105-річна британка розкрила головний секрет довголіття

Британка Кетлін Хеннінгс відсвяткувала 105 день народження. Жінка заявила, що її довголіття – це заслуга ірландське пиво «Гіннес».…

20 хв. ago

Дивовижне зцілення: китайські вчені оживили мозок свині майже через годину після її смерті

Китайські дослідники спромоглися відновити активність у мозку свиней майже через годину після припинення кровообігу тварин. У деяких…

30 хв. ago

Робота для українців у Польщі: що треба знати, щоб хапатися за голову

Польща стала одним із найпопулярніших напрямків для працевлаштування українців завдяки спрощеним процедурам оформлення документів та…

38 хв. ago

В Україні масово звільняються прокурори після скандалів з захмарними пенсіями

В Україні масово почали звільнятись прокурори після гучних скандалів з пенсіями та їх інвалідністю. Лише за одну…

45 хв. ago