“Найвищий водоспад Китаю” виявився підробкою

В Китаї підробляють не лише тварин в зоопарку, але навіть природні явища. Зокрема приголомшливий гірський водоспад на горі Юньтай виявився частково підробним, пише South China Morning Post (SCMP).

Водоспад Юньтай рекламується як найвищий в Китаї, а іноді і як найвищий в Азії. Його висота складає 314 метрів. Це популярне туристичне місце, за відвідування якого місцева влада збирає плату у 120 юанів (17 доларів США). За даними департаменту культури та туризму провінції Хенань, минулого року це місце відвідали 7 мільйонів відвідувачів, принісши 650 мільйонів юанів (90 мільйонів доларів США).

Однак днями у мережі з’явилося відео, яке свідчить, що водоспад принаймні частково є рукотворним, оскільки потік води в ньому забезпечує система труб.

Однак співробітник природного парку запевнив місцеве видання Dingduan News, що водоспад – це природний розлом, який утворився протягом мільярдів років, і вода тече природним шляхом до поперечного перерізу.

“Труби є лише допоміжним обладнанням для підведення води, побудованим біля джерела водоспаду, щоб забезпечити його привабливість у сухий сезон”, — сказав він.

За словами чоловіка, через особливості місцевого клімату водопад Юньтай має потужний потік води лише під час сезону дощів у липні та серпні.

“У сухий сезон наш водоспад має менший потік води, що характерно для північних водоспадів. Однак багато туристів все ще приїжджають здалеку в цю пору року, тому ми робимо це, щоб покращити їхні враження”, – розповів він.

Як зауважує SCMP, у Китаї використання штучних засобів для збільшення привабливості туристичних місць протягом усього року не є рідкістю. Так, у березні минулого року гірський водоспад Даксіонг, також у провінції Хенань, впіймали на використанні труб для випуску води під час сухого сезону, щоб виправдати очікування туристів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що загрожує ухилянтам, які звертались до “мільйонерки” та голови МСЕК Хмельниччини

Ухилянтам, які користувались послугами затриманої голови МСЕК Хмельниччини Тетяни Крупи може загрожувати до 5 років ув'язнення. Зараз…

1 хв. ago

Смерть, яка не знає міри: вчені розповіли про зв’язок популярних напоїв із розвитком раку

Вживання алкоголю здавна асоціюється з соціальними зв'язками і розслабленням, і багато хто колись вважав, що…

8 хв. ago

У Житомирі вздовж берега річки Тетерів зафіксовано масовий мор риби

У Житомирі зафіксували масовий мор риби вздовж берега річки Тетерів в районі Корбутівки. За цим…

13 хв. ago

“Великий удар під дих Москві”: нардеп Дунда запропонував ЗСУ зайти в Білорусь

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що їм потрібно готуватися до війни, як уже зараз…

36 хв. ago

Жінку оштрафували на 140 тисяч гривень через ТЦК і забрали телефон

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за те що вона у місцевому…

49 хв. ago

Не наші методи: нардеп “Слуги народу” вважає, що гроші добровольцям ЗСУ не потрібні

Народний депутат Ігор Кривошеєв називає виплати військовим "неправильною мотивацією". Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв вважає,…

54 хв. ago