Принц Гаррі публічно знехтував нагородою свого батька (фото)

Принц Гаррі, який прилітав до Лондона на святкування 10-річчя “Ігор нескорених” і не зміг зустрітися зі своїм батьком-королем через нібито зайнятість останнього, вирішив йому помститися. Герцог Сассекський приїхав до собору Святого Павла на службу на честь Ігор нескорених, не вдягнувши медаль “За службу монархії”, отриману в день коронації Чарльза III, пише Daily Mail. Цей жест багато хто сприйняв як зневагу щодо Його Величності.

З’явившись у соборі в строгому чорному костюмі, молодший син короля носив на шиї медаль кавалера Королівського Вікторіанського ордена (KCVO). Її він отримав від своєї бабусі-королеви ще в червні 2015 року, коли пішов з армії після 10 років служби. Також до піджака були прикріплені ще чотири медалі. Він був нагороджений у 2008 році після служби в провінції Гільменд медаллю “Золотий ювілей королеви”, медаллю “Діамантовий ювілей королеви” і медаллю “Платиновий ювілей королеви”. Ще одну медаль він отримав за участь у кампанії в Афганістані.

Принц Гаррі не став надягати медаль, отриману в день коронації його батька Фото: Getty

Це вдруге, коли герцог відмовляється вдягати коронаційну медаль на честь коронації свого батька. Минулого місяця під час вручення нагороди найкращому американському солдату вона теж була відсутня на одязі принца.

Гаррі був одним із 400 000 осіб, які отримали коронаційну медаль, оскільки її вручали всім, хто брав активну участь у службі у Вестмінстерському абатстві. Їх також вручили військовослужбовцям, співробітникам служб екстреної допомоги та співробітникам державних в’язниць на знак визнання їхньої державної служби. Урочистої честі також удостоїли кавалерів Георгіївського хреста і Хреста Вікторії, які нині живуть.

Медаль з нагоди коронації Чарльза III Фото: Соцмережi

На думку королівських експертів, відсутність медалі у герцога Сассекського свідчить про явну зневагу до його батька після того, як йому заборонили носити військову форму на коронації. Причина такої заборони — його відхід з посади старшого працюючого члена королівської сім’ї.

Журналіст Річард Фіцуільямс заявив, що Гаррі свідомо прагнув дистанціюватися від свого старого життя, роблячи США своїм постійним домом.

“Ті, хто мав право брати участь у коронації, були нагороджені медаллю. Сассекські нічого не роблять випадково, і це явно підкреслює або покликане підкреслити їхню віддаленість від королівської сім’ї. Вони прекрасно розуміють: усе, що вони роблять, що носять, що говорять, буде піддано перевірці. Проблема в тому, що якщо він вирішить не носити коронаційну медаль, це, напевно, буде сприйнято як образу короля Чарльза”, — вважає він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Усик піднявся у рейтингу найкращих боксерів світу після перемоги над Ф’юрі

Днями український боксер Олександр Усик переміг британця Тайсона Ф'юрі у 12-раундовому поєдинку. Після цього бою авторитетний журнал…

8 хв. ago

Понеділок почався не радісно: якої потужності вирує магнітна буря на Землі

Сонце не перестає випускати нові викиди корональної маси (СМЕ) у космос і один з таких…

20 хв. ago

У центрі Києва – потоп. Водою залило вулицю біля “Олімпійського” (відео)

У Києві в районі національного спортивного комплексу "Олімпійський" вулицю залило водою. Рух транспорту було дещо…

28 хв. ago

Чи може поліція доправляти ухилянтів до ТЦК – адвокат пояснив повноваження правоохоронців

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Адвокат Роман Сімутін пояснив, чи…

40 хв. ago

У Києві знову плануються відключення світла: як працюватимуть графіки

Ввечері 20 травня у Києві очікуються стабілізаційні відключення світла. Графіки повинні працювати з 18:00. Про це повідомив гендиректор компанії YASNO…

47 хв. ago

Принц Гаррі та Меган Маркл відзначили річницю весілля: як пару привітала королівська родина

19 травня принц Гаррі та Меган Маркл відзначили шосту річницю спільного життя. Але жодних публічних привітань з…

59 хв. ago