Жорстоке вбивство мера в Мексиці: наркокартель відрізав йому голову

У Мексиці триває жорстоке насильство, пов’язане з наркокартелями. Одним з останніх трагічних випадків стало жорстоке вбивство мера міста Чілпансінго, столиці мексиканського штату Герреро. Алехандро Аркоса було вбито лише через шість днів після вступу на посаду. За повідомленням місцевих ЗМІ, його тіло знайшли в автомобілі, а відрубану голову — на даху машини.

Місто Чілпансінго, з населенням понад 280 тисяч людей, давно перебуває в епіцентрі боротьби між двома конкуруючими наркоугрупованнями — Los Ardillos і Los Tlacos. За кілька днів до вбивства мера Алехандро Аркоса, жертвою кривавого протистояння став секретар міської влади Франсіско Тапіа. 

“Це були молоді та чесні посадовці, які прагнули розвитку своїх громад. Їх втрату оплакує все суспільство Герреро і сповнює нас обуренням”, — заявила губернаторка Герреро Евелін Сальгадо.

Наркокартелі в Герреро вже давно контролюють значну частину території та продовжують вести безжальну боротьбу за вплив. Влада досі не надала офіційних деталей розслідування, але штати, як Герреро, стали найбільш небезпечними для державних службовців і журналістів. Вбивства політиків і посадовців тут трапляються систематично. Зокрема, за кілька місяців до виборів, що відбулися в червні цього року, було вбито щонайменше шість кандидатів на державні посади.

Новообрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум, яка обійняла посаду одночасно з Аркосом 1 жовтня, пообіцяла провести розслідування. У своєму коментарі вона заявила, що найближчим часом буде представлено нову стратегію боротьби зі злочинністю.

Мексика вже багато років страждає від жорстокого протистояння наркокартелів. За останній місяць лише в штаті Сіналоа було вбито 155 осіб у сутичках між наркокартелями після арешту лідера одного з них у США. Загалом відтоді, як у 2006 році мексиканський уряд направив армію для боротьби з наркотрафіком, у країні було вбито понад 450 тис. осіб. 

Коломієць Надія

Recent Posts

“Постійно нас чіпають”: Ин хоче, щоб КНДР якнайшвидше стала ядерною наддержавою

Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея не має наміру нападати на свого сусіда на…

6 хв. ago

Екстрасенс, яка колекціонує одержимих ляльок, зазнала нападу однієї з них (фото)

Ханна Роуз із Західного Йоркшира в Британії вирішила зробити своєю пристрастю життя турботу про ляльок. Однак…

15 хв. ago

Україна експортує більше електроенергії, ніж імпортує

У жовтні чистий експорт електроенергії став позитивним: Україна експортує електроенергії більше, ніж імпортує. Про це інформує Центр…

21 хв. ago

Стародавнє мистецтво: “жінка-павук” підкорила 108-метрову скелю без страховки (фото)

43-річна китаянка Луо Денпін, родом із Цзюнь Міао і Буей у провінції Гуйчжоу, відома як…

32 хв. ago

Без води та їжі: моряк 76 днів виживав на надувному човні посеред океану (відео)

Американський моряк Стів Каллахан, який вирушив у самостійну подорож з Канарських островів до Карибського басейну,…

41 хв. ago

У двох новітніх підводних човнах ВМС США класу Virginia виявлено дефекти: хто допустив брак

Нещодавно ВМС США висловили стурбованість щодо неякісних зварних швів на двох новітніх підводних човнах класу…

49 хв. ago