Скільки мільйонів українців знайшли роботу в Європі

Зараз близько 1,6 мільйона українців, які виїхали до Європи через війну, змогли знайти роботу в країнах Європейського Союзу. Це стало можливим завдяки зусиллям ЄС щодо підтримки українців у пошуку роботи та швидкій інтеграції на новому місці.

Як розповів єврокомісар з питань праці та соціальної політики Ніколас Шміт, серед усіх українців, які скористалися програмами тимчасового захисту в ЄС, загалом зареєстровано 4,3 мільйона осіб. З них 1,6 мільйона вже працюють у різних сферах, таких як медицина, освіта, послуги та багато інших.

Особливо високий рівень працевлаштування українців спостерігається в Литві, де роботу знайшли 57% українців, які отримали тимчасовий захист. У Данії цей показник становить 53%, а в Польщі – 48%. Однією з головних причин такого успіху є те, що деякі країни, наприклад, Литва, визнали дипломи українських медиків, що дало можливість швидко працевлаштуватися у цій сфері.

Крім того, велике значення має підтримка від державних служб зайнятості, які активно допомагають українцям знайти роботу та адаптуватися до нових умов. Важливу роль також відіграє доступ до послуг з догляду за дітьми, адже багато українських біженців – це жінки з маленькими дітьми. Наприклад, у Данії існує добре організована система догляду за дітьми, що дозволяє матерям працювати без перешкод.

Водночас, є й ті, кому ще не вдалося знайти роботу. За останніми даними, трохи більше 300 тисяч українців зареєстровані як безробітні в країнах ЄС. Це означає, що вони хочуть працювати, але поки не знайшли відповідної роботи або можливостей.

Незважаючи на труднощі, єврокомісар Ніколас Шміт підкреслив, що загалом інтеграція українців на ринку праці в Європі проходить успішно. Це свідчить про те, що європейські країни відкриті до нових працівників і готові допомагати їм адаптуватися та розвивати свої навички в нових умовах.

Коломієць Надія

Recent Posts

Мовних патрулів не буде: на гучну ініціативу немає грошей

Івано-Франківська міська рада не виділяє грошей на мовні патрулі, самі патрулі не запрацювали. Про це…

2 хв. ago

Прийняв за сміття. Працівник музею в Нідерландах випадково викинув артоб’єкт

У скляному ліфті Художнього музею Ліссера, Нідерланди, було виставлено артоб'єкт художника Александра Лаве під назвою «Всі…

10 хв. ago

Українцям масово відмовляють у субсидіях: які можуть бути причини

У разі наявності заборгованості за комунальні послуги виплати субсидії будуть припинені. Однак їх можна відновити після погашення…

17 хв. ago

Чергова підніжка від США: Байден відмовився їхати в Німеччину на «Рамштайн»

Президент США Джо Байден відклав свій візит до Німеччини через ураган "Мілтон", який найближчим часом…

26 хв. ago

Жодних заборон: як мобілізують чоловіків віком 50-60 років

В Україні тривають мобілізаційні процеси, відповідно до яких до українського війська призивають чоловіків віком від…

33 хв. ago

Небезпечний вірус поширюється світом. Чи варто Україні чекати на зараження

З кінця вересня 2024 року, окрім вірусу Nipah, світові може загрожувати спалах не менш небезпечної інфекції.…

35 хв. ago