Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі масштабних протестів, які спалахнули після спірних президентських виборів у липні. Про це повідомляє Deutsche Welle. 

Міністерство закордонних справ Аргентини наголосило, що дії уряду Мадуро після виборів можуть бути кваліфіковані як злочини проти людяності. Офіційний Буенос-Айрес має намір 9 вересня подати до МКС клопотання про видачу ордера на арешт Мадуро та інших високопосадовців його уряду.

«Докази, зібрані прокуратурою МКС, а також події після виборів 28 липня є достатньою підставою для розгляду питання про арешт», – зазначили в МЗС Аргентини.

Ніколас Мадуро, який перебуває при владі з 2013 року, зіткнувся з наростаючим тиском як всередині країни, так і на міжнародній арені після оголошення його переможцем на виборах. Опозиція заявляє про масштабні фальсифікації та оголосила переможцем свого кандидата Едмундо Гонсалеса.

Протести, які спалахнули через суперечливі результати виборів, призвели до загибелі щонайменше 23 людей, десятків поранених та тисяч затриманих. Міжнародна спільнота, включно з ООН, США, ЄС та низкою інших країн, засудила репресії проти опозиції та закликала до відновлення демократичних процесів у Венесуелі.

Нагадаємо, у Домінікані затримано другий літак президента Венесуели Мадуро. 

Коломієць Надія

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago