Росія може втратити підприємства компанії "Роснефть" у Німеччині

Уряд Німеччини розглядає ймовірність націоналізації підприємств російської державної компанії “Роснефть”, зокрема четвертого за величиною нафтопереробного заводу в місті Шведт.

Заводи “Роснефти” на теренах країни обіймають близько 12% потужностей німецької нафтопереробної промисловості. У вересні 2022 року федеральний уряд передав їх під довірче управління Федерального мережевого агентства. Керування підприємствами встановили на шість місяців і двічі його продовжували. Черговий “дедлайн” настане 10 березня 2024 року, пише rbc

Досі німецький уряд сподівався, що “Роснефть” самостійно продасть свої частки у цих активах. За даними джерел AFP, представників російської компанії запросили на спеціальне слухання щодо націоналізації її підприємств. Це один із формальних етапів процедури націоналізації. Однак на даний момент остаточне рішення ще не ухвалене.

У вересні 2022 року уряд Німеччини передав дочірні структури “Роснефти” в країні під управління Федерального мережевого агентства. Рішення було ухвалене через загрозу енергетичній безпеці країни.

У березні 2023 року в США видали ордер на арешт літака Boeing, що належить російській нафтовій компанії “Роснефть”, вартістю понад 25 млн доларів.

У квітні 2023 року “Роснефть” подала позов проти уряду Німеччини щодо продовження опіки над її німецькими дочірніми компаніями і контролю над нафтопереробним заводом у Шведті.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Вчені на порозі сенсації: життя на Марсі стає все більш реальним

Нові дані від NASA натякають на те, що під поверхнею Марса можуть ховатися мікроскопічні організми.…

1 хв. ago

«Інвалідний» скандал. Головний прокурор Хмельниччини звільнився, але «по-хитрому»

Вечір 17 жовтня приніс новину з Офісу генпрокурора: Олексій Олійник, головний прокурор Хмельницької області, звільнений…

11 хв. ago

Золото б’є нові рекорди: що коїться на ринку дорогоцінних металів?

Ціна на золото вперше в історії перевищила позначку у 2700 доларів за тройську унцію, і…

19 хв. ago

Заочні штрафи для ухилянтів: уряд посилює правила, “ігнор” обійдеться у 25 тисяч

Український уряд налаштувався на рішучі кроки. До кінця 2024 року планується розіслати до 900 тисяч…

26 хв. ago

Експерт Попенко назвав простий спосіб збільшити пенсії до 10 тисяч гривень

Відомий український експерт у сфері житлово-комунального господарства Олег Попенко пояснив, що робити, щоби збільшити пенсії в…

33 хв. ago

В Україні злетіли ціни на яйця: скільки доведеться заплатити

В Україні підскочили ціни на курячі яйця. Про це свідчать дані порталу Мінфін. Українські споживачі зіштовхнулися із…

36 хв. ago