Скільки  поляків підтримують закриття кордону з Білоруссю: результати опитування

72% жителів Польщі підтримують ідею закриття всіх прикордонних переходів на кордоні з Білоруссю, проти – 21% респондентів, повідомило 5 серпня Польське телебачення з посиланням на липневе дослідження Центру вивчення громадської думки.

Приблизно стільки ж, 73% опитаних, виступають проти надання мігрантам притулку в країні, що перетинають кордон з Білоруссю, серед молоді цей показник досягає 79%.

84% респондентів підтримали затверджений польськими законодавцями у липні законопроект, який виключає кримінальну відповідальність за застосування військовослужбовцям зброї або засобів прямого примусу, якщо вони використовувалися “з метою відображення прямого посягання на життя, здоров’я чи свободу цієї військовослужбовці чи іншої особи, а також протидії діяльності, яка веде до нападу”.

Під час опитування, проведеного 5-7 липня польським Інститутом ринкових та соціальних досліджень, 71,8% громадян підтримали можливе закриття залізничних пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю.

З 13 червня на польсько-білоруському кордоні організовано буферну зону, термін дії якої наразі визначено у 90 днів. За інформацією МВС Польщі, після її запровадження кількість спроб нелегального перетину кордону з Білоруссю скоротилася більш як на 70%.

Після винесення політично мотивованого вироку журналісту, активісту неофіційної Спілки поляків Білорусі Анджею Почобуту (8 років позбавлення волі) 10 лютого 2023 року Польща на невизначений термін закрила один із двох доступних для мандрівників пунктів пропуску — Бобровники (з білоруської сторони Берестовиця). Відкритим залишається пункт пропуску Тересполь (Брест).

З весни 2021 року на кордоні Білорусі та Євросоюзу триває міграційна криза, яку влада Польщі та країн Балтії називає «гібридною атакою», організованою режимами в Мінську та Москві.

Лисенко Катерина

Recent Posts

ЗСУ просунулися в Шептухівці та Веселому Курської області, — OSINT (карти)

ЗСУ нещодавно незначно просунулися на захід від українського виступу в Курській області на тлі атак у цьому…

4 секунди ago

У Росії хочуть знести пам’ятник “вагнерівцям”: назріває скандал

У Росії, у підмосковному місті Воскресенськ хочуть знести пам’ятник, встановлений на честь бойовиків ПВК "Вагнер"…

8 хв. ago

Улюблена стрижка парижанок: модні експерти розповіли, яка зачіска додасть осінньої романтичності образу

З початком осіннього сезону багатьом жінкам хочеться змін – додати романтичності у свою зовнішність. Але не…

15 хв. ago

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

24 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

33 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

41 хв. ago