Підбурювала палити готелі з мігрантами: у Британії затримано дружину чиновника

Британські правоохоронці затримали Люсі Коннолі, дружину члена ради округу Західний Нортгемптоншир, за пост із закликом спалити готелі з мігрантами в соцмережі X. Гнівну публікацію жінка розмістила після вбивства трьох дітей у Саутпорті. Про це пише газета Independent.

«Дружина члена ради від партії консерваторів була затримана за злочини на ґрунті ненависті після того, як вона закликала підпалювати готелі, в яких мешкають прохачі притулку», – йдеться у матеріалі.

Як пише видання, 41-річна Люсі Конноллі написала в соцмережі X: «Масова депортація зараз, підпалити всі ч***ві готелі, наповнені вир***ми, до всього, що мені байдуже… Якщо це робить мене расистом, нехай буде так». Згодом вона видалила твіт і вибачилася, стверджуючи, що діяла на основі «неправдивої та шкідливої» інформації. Але кілька людей звернулися до поліції зі скаргами на те, що вона нібито підбурює до насильства.

Поліція графства Нортгемптоншир підтвердила у вівторок ввечері, що 41-річна жінка була заарештована за підозрою в розпалюванні расової ненависті та залишається під вартою. Як пояснює Independent, Конноллі одружена з членом ради Торі від Нортгемптоншира Реймондом Конноллі, який є віце-головою комітету соціальної допомоги дорослим у раді Західного Нортгемптонширу.

Нагадаємо, що у Великій Британії відбулися десятки мітингів ультраправих рухів, проти них виходили контракції. Низка демонстрацій обернулися сутичками та підпалами, майже 100 людей затримали. 

Демонстрації по всій країні спричинила смерть трьох дівчаток в англійському місті Саутпорт. За даними поліції, 17-річний хлопець з села Бенкс у графстві Ланкашир з ножем напав на студію, де відбувався тематичний урок з танців і йоги для дітей у стилі попспівачки Тейлор Свіфт. У результаті нападу троє дівчат віком 6, 7 та 9 років загинули. Ще 11 дітей і двоє дорослих отримали ножові поранення, більшість з них – у важкому стані.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

46 секунд ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

10 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

19 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

27 хв. ago

Належить не тому виду: у школі учневі дозволили “стати вовком” (фото)

Учневі школи в Шотландії дозволили ідентифікувати себе вовком, оскільки дитина страждає від "видової дисфорії", коли…

36 хв. ago

Кадиров похвалився ще двома Cybertruck, які відправив на війну проти України

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив, що відправив на фронт ще два автомобілі Cybertruck, яких нібито "не…

45 хв. ago