Українців за кордоном повернуть на військовий облік дистанційно

В Україні триває загальна мобілізація і влада намагається постійно її вдосконалювати. Цього разу Кабінет міністрів дозволив постановку на військовий облік осіб, які постійно проживають за кордоном, дистанційно. Про це написав представник уряду в парламенті Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

За його словами, 7 червня було внесено зміни до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів, а також до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації.

Відтепер передбачено, що ті громадяни, яких було знято з військового обліку через виїзд за межі України на строк понад три місяці, можуть бути назад взяті на облік без особистої присутності в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Відповідно, цей процес може відбуватися дистанційно.

З інших оновлень уряду можна відзначити таке:

“Надано право районним (міським) ТЦК та СП надсилати в електронному вигляді звернення до територіальних органів Національної поліції про призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення, передбачені статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення”.

Також відомо, продовжує Тарас Мельничук, що з переліку документів, які підтверджують право на відтермінування, вилучили норми щодо надання висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про необхідність у постійному догляді (для осіб з інвалідністю II групи).

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

16 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

24 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

31 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

37 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

43 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

53 хв. ago