Держдеп США і фонд Маршалла анонсували ініціативу з відбудови міст України

Державний департамент США і Німецький фонд Маршалла оголосили про створення Партнерства з містами України, яке має на меті допомогти у відновленні українських міст в умовах війни. 

Про це йдеться в повідомленні Держдепу США.

«Державний департамент і фонд Маршалла співпрацюватимуть, щоб залучити ключові зацікавлені сторони, технічних експертів та фінансових партнерів до зусиль партнерства, поєднавши енергію й винахідливість бізнесу та приватного сектора, університетів, неурядових організацій і фондів», – зазначається в повідомленні.

При цьому передбачається створення нових трансатлантичних партнерств, програм та альянсів між європейськими й американськими організаціями з метою сприяння відновленню та реконструкції щонайменше трьох українських міст.

Також передбачається взаємодія з урядом України, Європейським союзом та його членами, багатосторонніми банками розвитку та двосторонніми донорами.

Планується, що про ініціативу, заплановану як трирічну, буде повідомлено на Конференції з відновлення України в Берліні. 

Нагадаємо, міжнародна конференція, присвячена питанню повоєнного відновлення України, відбудеться у 2024 році у Берліні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України спрямував з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії 9,3 млрд гривень на програму швидкої відбудови для 13 регіонів країни.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

2 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

4 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

6 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

7 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

10 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

11 хв. ago