Незручна ситуація. 1,5-метрова “морська змія” двічі шокувала відпочивальників на пляжі (фото)

Інцидент стався на данському острові Борнхольм, де місцеві жителі групою збирали пластикове сміття і натрапили на щось дивне. Вони припустили, що перед ними можуть бути останки величезної морської змії завдовжки близько 1,5 метра, але реальність виявилася трохи незручною, пише IFLScience.

Група передала знахідку вченим, вони провели аналіз і виявили, що люди виявили на пляжі зовсім не морську змію, а 1,5-метровий дітородний орган кита — аналіз показує, що ця частина тіла колись належала горбатому киту, якого викинуло на пляж раніше в цьому році в Дуеодді на півдні Борнхольма.

Знахідку передали співробітникам місцевої природоохоронної організації NaturBornholm, щойно люди запідозрили, що теорія про “морську змію”, схоже, виявилася провальною. У результаті дослідникам вдалося ідентифікувати останки та визначити, кому вони раніше належали.

Дітородні органи китів дивовижних розмірів, а тому не дивно, що вони набули майже міфологічного статусу серед тих, хто шукає пояснення багатьом таємницям відкритого моря. Ба більше, вчені вважають, що саме ці частини китового тіла насправді винні в безлічі історичних “спостережень морських чудовиськ”.

За словами зоолога, доктора Даррена Нейша, існує кілька випадків, коли теорія дітородного органа китів може бути застосовна, проте вона зовсім не здатна охопити всі загадкові спостереження морських істот, зокрема й Лох-Несське чудовисько, за яким люди полюють десятиліттями.

Дослідникам відомо, що ця частина тіла горбатого кита може виростати до 3 метрів у довжину. Як пояснює Pacific Whale Foundation, тварини зазвичай приховують свої дивовижні розміри у своїх генітальних щілинах, а тому спостерігати щось подібне — рідкісне видовище.

Утім, раніше цього року дослідницькій групі з некомерційної організації вдалося вперше в історії зафільмувати секс китів: відео пролило світло на життя цих морських гігантів, які вражають своїми розмірами, однак також і залишило чимало запитань.

Крім того, нещодавно вчені зняли двох самців горбатих китів біля узбережжя Гаваїв під час сексуальної активності. У результаті вчені сходяться на думці, що нам все ще мало відомо про секс китів та їхнє розмноження.

Дослідники зазначають, що така знахідка становить великий науковий інтерес, а тому вчені зберігатимуть останки на льоду для подальшого вивчення.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Чоловік після пересадження серця продовжив життя свого донора та одружився з його коханою

Чоловік, який отримав нове серце в результаті трансплантації, зрештою прожив життя, до жаху схоже на…

13 хв. ago

У жовтні українцям із ТЦК масово розішлють ці повістки: що про них треба знати

В Україні існує кілька видів повісток, які громадяни призовного віку можуть отримувати під час загальної мобілізації…

20 хв. ago

“Не бачив нічого смішнішого”: у Північній Кореї зняли рекламу для туристів за участі росіян

Корейська туристична компанія Korea International Travel Company випустила малобюджетну рекламу, щоб привернути увагу іноземних відпочивальників.…

32 хв. ago

Як перевозити готівку та уникнути штрафів при виїзді з України

В Україні можна вільно перевозити через кордон готівку до 10 тисяч євро без необхідності декларування…

38 хв. ago

В Україні дозволили виписувати мешканців із квартири без їхнього відома: хто в зоні ризику

В Україні відбулися суттєві зміни у процедурі зняття громадян із реєстраційного обліку у житлових приміщеннях.…

52 хв. ago

Антарктида стрімко озеленюється: площа, вкрита мохами та рослинами, збільшилася на 1000%

Вчені більше не лякають кліматичною кризою, яка обрушиться на планету в майбутньому, а прямо заявляють…

55 хв. ago