Україна отримає від Франції 650 млн євро

Франція, що готувала революційне рішення для України, пообіцяла виділити для України фінансову допомогу на суму €650 млн – дві відповідні угоди лідери країн мають підписати у п’ятницю, 7 червня.

Про це повідомляє видання LeMonde.

Еммануель Макрон і Володимир Зеленський мають підписати дві угоди, що передбачають надання Україні €650 млн у вигляді кредитів та грантів – сума буде спрямована на допомогу в ключових секторах, зокрема для критичної інфраструктури.

Перша угода

Видання зауважує, що перша угода відповідатиме за надання Французькому агентству розвитку суми в €400 млн, а точніше “… попередні кошти у розмірі 400 млн євро у вигляді кредитів і 50 млн євро у вигляді грантів до 2027 року”.

Мета цього рішення полягає у “розширенні його діяльності в Україні”, а також для надання потужнішої підтримки в енергетичному і транспортному секторах та, як зауважує видання, “для розвитку адміністративного потенціалу”.

Друга угода

Що стосується другої угоди – вона відповідатиме за створення “фонду підтримки” критичної інфраструктури. Угода передбачає виділення €200 млн.

Гроші будуть спрямовані “… для підтримки французьких компаній у майбутніх тендерах (…) у сферах енергетики, транспорту, водопостачання та санітарії, охорони здоров’я та сільського господарства”.

Окрім цього LeMonde зазначає, що кошти будуть направлені “…для фінансування великих проектів, для зміцнення або заміни енергетичної інфраструктури, яка виходить з ладу”, з огляду на те, що росіяни звернули на цей сектор “особливу увагу” та перетворили енергетичні об’єкти на ціль потенційних ударів.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Їжте квашену капусту якомога частіше і позбавтеся целюліту: чим ще корисний зимою смаколик

Квашена капуста має унікальний смак та великий вміст вітамінів, які так потрібні організму взимку. Сам…

5 хв. ago

Незручна ситуація. 1,5-метрова “морська змія” двічі шокувала відпочивальників на пляжі (фото)

Інцидент стався на данському острові Борнхольм, де місцеві жителі групою збирали пластикове сміття і натрапили…

17 хв. ago

Окупанти готують удари по енергетиці: ворог має понад тисячу ракет

За словами експерта, з приходом холодної погоди та морозів в Україну, основне завдання окупаційних військ…

26 хв. ago

“Ревізор” відмовився залишатися в номері готелю після перевірки ультрафіолетом: результат шокував

Британець Зак Джонс, який проводить перевірки різноманітних громадських місць на гігієну та комфорт, вирішив зупинитися в готелі…

38 хв. ago

Відмова від бойової повістки: українців застерегли від суворих наслідків

Військовозобов'язані, які мають право на відстрочку від призову за мобілізацією, повинні терміново скористатися цією можливістю,…

47 хв. ago

Заберіть яйця, гриби та м’ясо з води: які продукти не можна мити і чому

Перед вживанням їжі потрібно мити як руки, а й самі продукти. Так, українці пускають під…

58 хв. ago