Успадкувала багатство: “дешева” картина перетворила жінку на мільйонерку

На популярному телевізійному шоу Antiques Roadshow, яке спеціалізується на оцінці вартості антикварних речей, сталася надзвичайно зворушлива подія. Одна з героїнь шоу принесла на оцінку картину, яку вона отримала у спадок від своєї бабусі.

Жінка була впевнена, що ця картина не має великої цінності, оскільки вона вже двічі була оцінена експертами – у 1998 році її оцінили у 200 доларів, а в 2004 році ціна зросла лише на 50 доларів. Тож вона ніяк не очікувала, що картина може коштувати набагато більше.

Картина передавалася у її родині протягом кількох поколінь. Близько 70 років тому прадідусь героїні подарував це полотно своїй дружині, і з того часу воно стало сімейною реліквією. Але справжній сюрприз чекав на неї під час третьої оцінки, яку проводила Мередіт Гілферті, директорка аукціонів з образотворчого мистецтва компанії Rago.

Під час обговорення експертка поцікавилася у жінки, чи знає вона щось про автора картини. Та відповіла, що, за її відомостями, художник народився у Франції і мав добрі стосунки з племенем сіу.

Мередіт уточнила, що митець – Генрі Франсуа Фарні, який переїхав до Пенсильванії, коли йому було лише шість років. Він налагодив зв’язки з корінними американцями, що суттєво вплинуло на його творчість і тематику робіт.

Після цього експертка оголосила, що сьогодні картина може коштувати на аукціоні від 200 000 до 300 000 доларів. Така новина викликала сльози радості у власниці картини.

Вона зворушено пожартувала:

“Отже, я більше не можу тримати її вдома!”.

Її реакція викликала захоплення глядачів, які почали активно обговорювати цей момент у соцмережах.

Коломієць Надія

Recent Posts

“Їжа богів” або як харчувалася верхівка СРСР (фото)

Літо 1932 року. В Україні набирає шалених обертів найстрашніший акт геноциду українського народу — Голодомор.…

30 секунд ago

Так не всі олігархи живуть: статки затриманої голови МСЕК Хмельницького шокували усіх

ЗМІ пишуть, що фігуранткою корупційної справи на Хмельниччині та керівницею МСЕК є Крупа Тетяна Василівна.…

8 хв. ago

Майбутня дитина принцеси Беатріс отримає титул, але не британський (фото)

Принцеса Беатріс готується стати матір'ю своєї другої дитини наступної весни. Друга дитина принцеси Беатріс матиме право…

17 хв. ago

Чому не змогли відстояти Вугледар: головна причина відступу з міста

Вугледар довелося залишити через тотальне панування Росії в повітрі, вважає військовий оглядач Олександр Коваленко. Дев'ять…

26 хв. ago

Мобілізація в Україні стає максимально примусовою та жосткою – The Times

Тактика мобілізації в Україні "стає все більш брудною", "оманливою, примусовою та насильницькою", оскільки "змучені конфліктом…

34 хв. ago

Від платіжок очі на лоба вилізуть: який “сюрприз” підкине комуналка у жовтні

Починаючи з жовтня 2024 року, мешканці багатоквартирних будинків в Україні бачитимуть вищі рахунки за газові…

54 хв. ago