Телеведуча оголосила про власну смерть: “побачимось на іншому боці”

Популярна австралійська телеведуча Фіона Макдональд оприлюднила новину про свою власну смерть у віці 67 років. Це сталося через три роки після того, як у неї діагностували невиліковну хворобу – бічний аміотрофічний склероз.

3 жовтня сестра Фіони Макдональд поширила допис в Instagram, який був написаний колишньою ведучою про її смерть.

“Прощавайте, мої друзі. Моя сестра Кайлі публікує це, тому що я покинула світ — сподіваюся, я дивлюся з хмари. Хоча я ніколи не хотіла помирати, думка про те, щоб залишити своє змучене тіло, принесла мені полегшення”, — йдеться у дописі.

У листопаді 2021 року у Макдональд виявили бічний аміотрофічний склероз, який також відомий під назвою хвороба моторних нейронів. Це рідкісне прогресуюче нейродегенеративне захворювання, яке уражає опорно-рухову систему. На кінцевій стадії хвороби люди втрачають здатність говорити, ковтати та дихати. Від цього захворювання немає ліків, а люди помирають у середньому через 27 місяців після встановлення діагнозу.

У дописі Макдональд розповіла, що в останні кілька місяців зіткнулась з проблемами ковтання їжі, а годування через зонд не спрацьовувало, адже “кишечник не міг переносити жоден із різних протеїнових напоїв”. За її словами через нездатність м’язів підтримувати власне тіло, у неї з’явився жахливий біль у спині.

“Після довгих душевних пошуків я прийняла рішення припинити будь-яку медичну підтримку та нарешті потрапити до лікарні для паліативної допомоги наприкінці життя. Коли ти любиш життя так сильно як і я, потрібна велика сміливість, щоб зробити вибір, який приведе до прощання. Тож не будемо називати це прощанням, оскільки я сподіваюся побачити вас знову з іншого боку”, — написала Фіона Макдональд.

Коломієць Надія

Recent Posts

Підвищення податків: Зеленський впевнений, що бізнес у “потужному захваті”

На даний час проєкт закону щодо підвищення податків малозрозумілий майже для всіх учасників процесу. Крім…

1 хв. ago

На які авто взимку впадуть ціни: 6 моделей, вартих уваги

Шукаючи вигідні пропозиції, потенційні покупці ретельно аналізують авторинок. Останні роки приємних новин було мало – середні…

16 хв. ago

Зовсім скоро треба готуватися до мобілізації з 20 років: що кажуть нардепи

З 1 жовтня Кабінетом міністрів було внесено зміни до Порядку проведення призову на військову службу…

23 хв. ago

Які піджаки будуть наймоднішими цієї осені: стилістка пояснила, на що звернути увагу

Жакет, піджак чи блейзер - це універсальна річ на всі випадки життя. Його можна одягнути з…

27 хв. ago

Кіднепінг у космосі. Учені з’ясували, хто і коли викрав Місяць

У всій Сонячній системі немає нічого схожого на Землю та її Місяць: в інших планет є…

42 хв. ago

У Росії затримали z-блогера, який критикував Путіна

Російського пропагандиста - "Z-блогера" Єгора Гузенка, відомого як  Тринадцятий, затримано в Новопавловську (Ставропольський край РФ). Офіційна…

51 хв. ago