Британський король прийняв відставку прем’єра Сунака

Прем’єр Великої Британії Ріші Сунак після програшу на виборах офіційно подав у відставку, яку прийняв король Чарльз ІІІ. Про це пише BBC.

Букінгемський палац підтвердив, що Сунак подав у відставку з поста прем’єр-міністра під час зустрічі з королем вранці.

«Сьогодні вранці шановний член парламенту Ріші Сунак мав аудієнцію у короля та подав у відставку з посади прем’єр-міністра та першого лорда казначейства, яку його величність милостиво прийняв», – йдеться у заяві палацу.

Далі аудієнцію з королем проведе лідер лейбористів, наступний прем’єр Кір Стармер, чия Лейбористська партія прийшла до влади з приголомшливим переможним результатом після 14 років опозиції до консерваторів.

Нагадаємо, на дострокових виборах у Великій Британії, що відбулися 4 липня, лейбористи перемогли Консервативну партію, яка перебувала при владі в країні з 2010 року.

Раніше екзитпол прогнозував опозиційній Лейбористській партії 410 місць у парламенті, що дасть їм більшість у 170 місць. Консервативна партія натомість отримає лише 131 місце, втративши здобуту на дострокових виборах у 2019 році більшість у 365 мандатів. На третьому місці, за даними екзитполу, опинилась Ліберально-демократична партія з 61 мандатом. Євроскептична партія Reform UK Найджела Фараджа може отримати 13 мандатів.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії та лідер консерваторів Ріші Сунак підтвердив, що Лейбористська партія здобула перемогу на виборах до парламенту країни.

Згодом лідер Лейбористської партії Кір Стармер виступив з промовою на честь своєї перемоги та висловив подяку за те, що стане наступним прем’єр-міністром Великої Британії.

До слова, президент України Володимир Зеленський привітав Кіра Стармера та Лейбористську партію Великої Британії з перемогою на виборах. Крім того, Зеленський звернувся до прем’єра Британії та лідер консерваторів Ріші Сунака, який програв на виборах до парламенту країни.

Ольга Степанова

Recent Posts

Якщо нафтову інфраструктуру Ірану знищать, ціна на нафту швидко перевищить 200 доларів

У разі знищення нафтової інфраструктури Ірану, нафтові ф'ючерси можуть зрости до більш ніж $200 за…

3 хв. ago

“Страшна заруба”. Фронт може обвалитися через 3-4 місяці, якщо Україна не почне переговори – Арестович

Якщо Україна не ініціює мирні переговори, через три-чотири місяці фронт може впасти. Про це заявив…

9 хв. ago

Дівчина Дурова заявила, що через його арешт, вона втратила дитину

Юлія Вавилова, яка супроводжувала засновника Telegram Павла Дурова до Парижа, де його заарештували, розповіла, що під час цих…

16 хв. ago

Тейлор Свіфт очолила рейтинг найбагатших жінок-музикантів

Відома американська співачка Тейлор Свіфт стала найбагатшою жінкою-музикантом у світі. Про це повідомляє видання Forbes. Статки Свіфт оцінили у 1,6…

21 хв. ago

ЄС відмовляється від нинішньої системи військової підтримки України

Європейський Союз відмовляється від нинішньої системи військової підтримки України. Про це пише польский портал RMF24. Автори вказують,…

32 хв. ago

Зниження мобілізаційного віку до 20 років: нардеп відповів, чи готують в Раді рішення

Станом на сьодні Верховна Рада не обговорює питання зниження мобілізаційного віку до 20 років. Крім цього, це…

34 хв. ago