Верховний лідер Ірану закликав Близький Схід повстати проти Ізраїлю

Верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї вперше за останні п’ять років виступив на “п’ятничній молитві”, щоб прокоментувати нещодавній масовий ракетний удар по Ізраїлю. Він заявив, що країна готова повторити подібні дії, в разі необхідності, пише Associated Press.

ЗМІ уточнює, що Хаменеї назвав ракетну атаку на Ізраїль з боку Ірану “блискучою” роботою іранських збройних сил. Тоді, нагадаємо, Іран випустив понад 180 ракет.

85-річний Верховний лідер Ірану у своїй 40-хвилинній промові перед тисячами людей у головному місці молитви в Тегерані – в мечеті Мосалла, також заявив, що напад ХАМАС 7 жовтня 2023 року був “законною дією палестинського народу”.

Журналісти повідомляють, що ракетний удар по Ізраїлю у вівторок, за його словами, “був заснований на міжнародному праві, законах країни та ісламських переконаннях”. У матеріалі згадується й те, що Хаменеї закликав країни від “Афганістану до Ємену і від Ірану до Гази та Ємену” бути готовими до дій проти ворога:

“Наш народ, що чинить опір, у Лівані та Палестині, ви, хоробрі бійці, ви, вірні й терплячі люди, ці мученицькі смерті та пролита кров не повинні похитнути вашу рішучість, а повинні зробити вас ще більш стійкими”.

ЗМІ пише, що востаннє він виступав на п’ятничній молитві після смерті генерала Революційної гвардії Касема Солеймані, якого було вбито 2020 року внаслідок удару американського безпілотника в Багдаді. Цього разу він звертався до арабських країн арабською мовою.

Перед виступом Хаменеї відбулася церемонія в пам’ять про смерть лідера ліванської “Хезболли” Хасана Насралли, зазначено в тексті. Усе через те, що Іран є “головним спонсором Хезболли”, відправляючи угрупованню зброю та мільярди доларів.

Коломієць Надія

Recent Posts

Комусь 3000 грн, а комусь – майже 10 000: українці можуть вже зараз дізнатись, скільки їм платитимуть в старості

Українці, які отримують середню зарплату, можуть розраховувати на пенсію в розмірі близько 4745 грн, тоді…

8 хв. ago

Чоловік загубив виграшний лотерейний білет на $500 тисяч, але йому знову пощастило (фото)

57-річний Філіп з американського міста Вашингтон (Колумбія, США) вгадав усі п'ять чисел у двох лотерейних…

16 хв. ago

Найнебезпечніший пляж на Землі: з чорним, як смола, піском і небезпечними сплячими хвилями

Ісландія є домом для приголомшливих льодовиків і вулканів, але, як і в усьому світі, тут…

25 хв. ago

Антарктида стрімко зеленішає через глобальне потепління, – нове дослідження (фото)

Через глобальне потепління Антарктичний півострів – найпівнічніша частина Антарктиди – зазнає різких змін і поступово перетворюється на…

34 хв. ago

На Землю насувається надпотужна магнітна буря: скільки вона триватиме

Магнітні бурі в жовтні очікуються кілька разів. Одна з них накриє Землю на початку місяця -…

49 хв. ago

Влада несподівано змінила мобілізацію: у вас волосся стане дибки – українцям дали 7 днів

З'явилася інформація, що уряд України переглянув правила щодо термінів, протягом яких військовозобов'язані та резервісти мають…

58 хв. ago