Ізраїль завдав ударів по бункеру, де переховувався наступник Хасана Насралли

Війська Ізраїлю намагалися завдати удару по бункеру, в якому тривала зустріч можливого наступника Хасана Насралли — Хашима Сафі ад-Діна з іншими високопоставленими представниками “Хезболли“. Про це пише The New York Times із посиланням на три джерела.

У ніч із 3 на 4 жовтня ізраїльська авіація завдала чергового масованого удару по столиці Лівану — Бейруту. За даними місцевих ЗМІ, ударів зазнали райони на півдні міста.

Сафі ад-Дін обіймає посаду голови виконавчої ради “Хезболли”. Поки що невідомо, чи постраждав він під час нещодавньої атаки. В останні кілька днів Тель-Авів піддає позиції угруповання “Хезболла” в Лівані масованим авіаударам, а в ніч на вівторок ініціював “обмежену наземну операцію” на півдні країни.

Повідомляється про сильні вибухи в Бейруті. Очевидці діляться в соцмережі роликами, на яких видно загоряння із сиренами на задньому плані. Серед іншого, на опублікованих кадрах видно, що постраждала будівля поруч із міжнародним аеропортом ім. Рафіка Харірі.

ЦАХАЛ проводить великі операції на кількох фронтах. Раніше ізраїльські літаки завдали авіаударів у районі Західного Берега, за повідомленнями палестинських офіційних осіб, загинули щонайменше 18 осіб. У Газі Ізраїль провів кілька авіаударів, за даними представників місцевої служби охорони здоров’я, за минулі 24 години загинуло близько 100 осіб — рекордна кількість протягом дня за останні три місяці.

Ізраїль попередив жителів понад 20 міст на півдні Лівану про те, що слід негайно покинути свої будинки.

Коломієць Надія

Recent Posts

Кому вигідна відставка Буданова і до чого тут Сирський – відповідь експерта

Чутки про ймовірне звільнення керівника ГУР Кирила Буданова могли запустити його опоненти, які прагнути займати цю посаду.…

28 секунд ago

До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно

З 1 вересня 2025 року українські учні, які стали вимушеними переселенцями через російську агресію, отримають…

9 хв. ago

У Конго перекинулося судно з майже 300 пасажирами на борту (відео)

Щонайменше 78 людей потонули в озері Ківу на сході Демократичної Республіки Конго унаслідок перекидання човна…

18 хв. ago

Небезпечний тренд серед дітей у мережі: омбудсмен дав пораду батькам

У соцмережах набирає популярності новий небезпечний флешмоб – діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин, що  може бути…

26 хв. ago

Гепатит і ВІЛ не перешкода: хвороби, з якими беруть в армію

Нещодавні зміни у законодавстві України щодо мобілізації внесли корективи у процедуру визначення придатності до військової…

35 хв. ago

ЄС запроваджує п’ятирічне додаткове мито на електромобілі з Китаю

Європейський союз сьогодні, 4 жовтня, підтримав запровадження мита на електромобілі з Китаю. Його розмір подекуди…

44 хв. ago