Американці готуються до початку громадянської війни? Результати опитування

Можливість того, що Сполучені Штати Америки незабаром можуть зіштовхнутися з новою громадянською війною, не є надто нереалістичною для багатьох американців.

Так, понад 40% американців вважають, що нова громадянська війна в США можлива протягом найближчих п’яти років.  Це випливає з результатів опитування, опублікованого соціологічною компанією Rasmussen Reports. Цілком імовірним подібний сценарій назвали аж 16% респондентів.

«41% американців вважають, що США, ймовірно, переживуть другу громадянську війну десь у найближчі п’ять років, 16% вважають такий сценарій вельми ймовірним», – йдеться у дослідженні.

Водночас 49% дотримуються думки, що нова громадянська війна навряд чи можлива у найближчій перспективі, 20% визнали, що це вкрай малоймовірно. Ще 10% респондентів висловили невпевненість щодо відповідного питання.

Цікаво, що 37% виступили за те, що нова громадянська війна можлива у разі переобрання чинного президента США Джо Байдена. 25% опитаних переконані про початку зіткнень за головування його опонента Дональда Трампа.

Нагадаємо, понад 43% американців підтримують ухвалені Конгресом США та підписані президентом Джо Байденом закони про додаткове фінансування України, Ізраїлю та союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні. Про це свідчать опубліковані дані опитування університету Монмута. При цьому 35% опитаних американців виступають проти цих законів. Крім того, 42% респондентів зазначили, що схвалюють політику американського президента Джо Байдена, 55% її розкритикували.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

13 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

18 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

18 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

18 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago