У Єкатеринбурзі мігрантам вручили повістки у військкомат у черзі за водійськими правами

Чоловіки з'явилися в інспекцію не випадково: згідно із законом, з 1 квітня поточного року всі іноземці, які стали російськими громадянами, зобов'язані замінити своє посвідчення водія на російське. У вручених повістках йдеться, що 4 квітня, ті, хто їх отримав, повинні з'явитися у військкомат і стати на військовий облік.

Кілька сотень мігрантів, які отримали громадянство РФ, прийшли до ДІБДР Єкатеринбурга, щоб поміняти права водія, проте в черзі їм стали вручати повістки у військкомат, повідомляє E1.RU.

Чоловіки з’явилися в інспекцію не випадково: згідно із законом, з 1 квітня поточного року всі іноземці, які стали російськими громадянами, зобов’язані замінити своє посвідчення водія на російське. У вручених повістках йдеться, що 4 квітня, ті, хто їх отримав, повинні з’явитися у військкомат і стати на військовий облік.

Подібні рейди військкоми та поліція проводять не вперше. Наприклад, у жовтні 2023 року облаву на нових громадян, які не стали на військовий облік, правоохоронці влаштували у Красноярську. Тоді поліцейські прибули з перевіркою на ринок Ленінського району та забрали з собою 50 чоловіків. За місяць до цього правоохоронці провели аналогічну операцію на цьому ринку.

У Челябінську наприкінці минулого року силовики провели рейди по будівлях та точках, які торгують ялинками та піротехнікою. Чоловікам, які нещодавно отримали громадянство, поліцейські вручили повістки. Також під час перевірки виявили двох осіб, які порушили міграційні правила перебування в країні, після чого було ухвалено рішення про їхню депортацію.

У грудні минулого року стало відомо, що РФ почала вербувати іноземців на війну проти України. Йдеться як мінімум про 12 громадян інших держав, затриманих при спробі перетнути російсько-фінський кордон. Серед них — шестеро громадян Сомалі, п’ять арабів та один кубинець.

У лютому цього року проект «Ідіть лісом» повідомив, що Міноборони почало шукати контрактників для відправки на війну в Україну серед старших класів, які навчаються. Для цього військове відомство зажадало від однієї зі шкіл Хабаровська організувати зустрічі з учнями 10 і 11 класів.

У листопаді минулого року створений російськими футбольними фанатами батальйон «Еспаньола», який воює проти України, почав набирати жінок у штурмові загони. Згідно з оголошенням, розміщеним у телеграм-каналі батальйону, дівчатам пропонувалося «реалізуватися не лише у снайперській справі», а й попрацювати у «з’єднаннях штурмовиків, медицині, зв’язку, а також у підрозділах РЕБ, РЕР та БПЛА».

Лисенко Катерина

Recent Posts

На Волині ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації

У Волинській області ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації. Про…

8 хв. ago

Тосканську віллу королеви Вікторії виставили на продаж за 50 млн євро

Вілла Palmieri, улюблене місце відпочинку королеви Вікторії, розташована на пагорбах на околиці Флоренції, виставлена на…

17 хв. ago

66-річний мільярдер назвав одну рису, яка необхідна для досягнення успіху

66-річний мільярдер Джей Чаудрі домігся успіху ще в 90-ті. Його статки оцінюють у 9,5 мільярда доларів Видання CNBC пише,…

28 хв. ago

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

37 хв. ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

49 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

58 хв. ago