Хитрий план: на Заході вигадали, як за рахунок активів РФ фінансувати Україну вже зараз

Союзники України планують фінансувати Київ за рахунок випущених західними країнами боргових зобов’язань та облігацій. Забезпечуватимуться такі зобов’язання замороженими російськими активами. Про це пише Financial Times.

За даними видання, вже після завершення війни “коаліція, яка підтримує Україну, вимагатиме, щоб Росія сплатила борг, а якщо вона цього не зробить, то заморожені російські суверенні активи будуть конфісковані”.

Зазначається, що ці плани вже розіслані бельгійським урядом країнам “Великої сімки”. Представники двох країн повідомили, що на даний момент цей план є основним варіантом розблокування заморожених коштів для України.

Як відомо, у Депозитарії цінних паперів у Брюсселі зараз заморожено російських активів на суму близько 191 мільярда євро.

Розмови про конфіскацію російських активів ведуться вже давно, але багато країн, у тому числі Франція та Німеччина, висловлюють побоювання, що якщо і йти на такий крок, необхідно знайти юридично невразливі рішення, позаяк вилучення похитне віру інших країн у те, що Захід є надійною гаванню для зберігання їхніх активів, чого в ЄС хочуть уникнути.

Ольга Степанова

Recent Posts

Де в Україні найрозумніші школярі. Топ-5 міст за результатами НМТ

Порталом Osvita.ua був оприлюднений рейтинг обласних центрів України за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року.…

2 години ago

Персональна тренерка Іванки Трамп назвала п’ять вправ для ідеальної фігури

Іванка Трамп, донька кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа, у свої 42 роки…

2 години ago

Звідки береться ком у горлі та, як із ним боротися

Популярний в Україні лікар Євген Комаровський розповів, що таке ком у горлі, та у кого він виникає. За…

2 години ago

Акули дедалі частіше нападають на людей: учені пояснили, у чому причина

Кількість нападів акул на людей за останні десятиліття неухильно зростає, пише Bild. Так, за статистикою Міжнародного архіву нападів…

2 години ago

Стало відомо, коли червоні магнітні бурі припинять лупити по Землі

У п'ятницю, 20 вересня триває магнітна буря силою у сім балів. Геомагнітний шторм червоного рівня небезпечності, що…

2 години ago

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

2 години ago