Росіяни злі на Путіна: це “сором і ганьба” російського диктатора

У 2025 році Росія планує збільшити свій оборонний бюджет майже на 30%, довівши його до 13,5 трильйонів рублів. Це зростання пояснюється війною проти України та суттєвим підвищенням витрат на зарплати військовим, виготовлення ракет, дронів та іншої військової техніки. Крім того, ці витрати вищі ніж соціальне забезпечення, що обурило росіян.

Представлений оборонний бюджет не включає деякі інші витрати, спрямовані на військову кампанію, зокрема, які Росія позначає як “внутрішня безпека” і під грифом “цілком таємно”. 

Таким чином замість 13,5 трильйонів рублів, сукупні витрати на оборону та безпеку становитимуть близько 40% загальних державних витрат Росії, які оцінюються у 41,5 трильйона рублів у 2025 році. Ця сума військових витрат досягла такого рівня, якого не було з часів Радянського Союзу. Крім того, вона перевищує ту, яку Росія виділила на соціальне забезпечення та освіту.

Деякі росіяни не оцінили зміни в бюджеті РФ, які підуть на війну в Україні та у коментарях виданню AFP висловили своє невдоволення:

“Це обурює. Ми повинні закінчити цю війну, а витрачати бюджет на війну — це злочин”, — сказала 80-річна пенсіонерка Ірина у Москві.

“Населення країни живе не так добре. Я взагалі проти будь-яких військових дій, в будь-якій країні, у нас і взагалі в усьому світі”, — сказала 68-річна пенсіонерка Олена.

“Взагалі ні на що не вистачає. Ні на лікування, ні на що”, — каже 70-річна Ірина, яка скаржиться на пенсію — “Це копійки. Люди незахищені. Це сором і ганьба, що в країні немає грошей на лікування власних дітей”.

Однак інші росіяни ставляться нормально, що майже половина бюджет країни йде не на допомогу громадянам РФ, а на амбіції Путіна продовжувати війну в Україні:

“У нинішній час потрібно витрачати кошти на оборону, тому що НАТО проти нас. Ми повинні щось зробити, і ми не можемо зробити це інакше”, — сказав 50-річний Володимир, який працює у cфері IT. 

“Якщо це не на шкоду освіті, медицині, якимось іншим соціальним програмам… У нинішній ситуації збільшення обсягу фінансування зрозуміле”, — говорить 49-річний юрист Володимир.

Романчук Микола

Recent Posts

Нардепи пропонують карати сталкерів: зареєстровано законопроєкт

Група народних депутатів пропонує встановити відповідальність за сталкінг – злочинне переслідування. Відповідний законопроєкт №12088 з’явився на сайті Верховної Ради.…

1 хв. ago

ТЦК вкрай “озвіріли”: «викрали» головного інженера з виробництва дронів

Українська компанія "Пташка дронс" повідомила, що їхнього головного інженера з розробки систем протидії БПЛА "викрали ТЦК ".…

6 хв. ago

«Газпром» очолив рейтинг найзбитковіших компаній Росії

Російський «Газпром», якого до вторгнення Росії в Україну називали монополістом ринку, за підсумками 2023 року…

14 хв. ago

Україна востаннє перейде на зимовий час: коли переводити годинник

Україна збирається перевести годинник востаннє 2024 року, оскільки Верховна Рада проголосувала за скасування дворічного переведення…

20 хв. ago

Загубив скальпель. У Британії лікар оперував пацієнта ножем, яким до цього різав фрукти

Хірург Сассексського королівського госпіталю в Брайтоні (Велика Британія) використав швейцарський армійський ніж, аби розрізати грудну…

34 хв. ago

Козел долучився до бігунів на марафоні та виграв медаль – фото

У Канаді козел за окликом Джошуа долучився до півмарафону T'Railway Trek Half Marathon у місті…

39 хв. ago