Померлих заморожуватимуть і “воскрешатимуть” через 100 років: 6 людей вже скористалися

Стартап пропонує кріогенну заморозку людей після їхньої смерті доти, доки наука не знайде спосіб повернути їх до життя.

Пропонуючи повне заморожування тіла за €200 000 або опцію лише мозку за €75 000, Tomorrow Bio вважається єдиним бізнесом у Європі, який пропонує людям лікування Хана Соло. І воно виявляється популярним.

Кріогенна заморозка, Фото: Tomorrow Bio

Берлінський стартап заморозив шість осіб та п’ять свійських тварин, причому троє з людей вирішили заморозити лише свій мозок, і понад 650 людей підписалися на послугу через платні плани членства, повідомляє The Times. Деякі клієнти – це сім’ї, які разом зустрічають нове майбутнє.

Співзасновник із Бразилії 40-річний Фернандо Азеведу Пінейру сказав: “Деякі люди роблять це, тому що бояться померти. Дехто хоче цього, тому що хоче побачити, як розвиватимуться технології в майбутньому, і хоче отримати шанс здійснити космічну подорож”.

Tomorrow Bio має цілий парк переобладнаних машин швидкої допомоги, готових забрати клієнта якнайшвидше після зупинки його серця. Це пов’язано з тим, що клітини починають розкладатися, як тільки серце перестає качати кров, що робить майбутнє пожвавлення складнішим, ніж воно є зараз.

Тіло охолоджують, поки машина швидкої допомоги везе його до місця його останнього — на даний момент — упокою у швейцарському сховищі.

Кріогенна заморозка, Фото: Tomorrow Bio

Бригади, що базуються в Берліні та Амстердамі, а незабаром і в Цюріху, виконують масаж серця і насичують труп киснем, щоб уповільнити розкладання, поки він перебуває в машині швидкої допомоги, одночасно замінюючи рідину організму на свого роду “антифриз”, щоб не утворювалися кристали льоду. при зниженні температури.

Цей процес, кріоконсервація, використовує температуру до -196 °C, щоб зупинити природу, що робить свою справу в тілі, включаючи розпад. Мобільні команди можуть охолоджувати тіла до -80 °C, коли розпад зупиняється.

У швейцарській установі, якою управляє Європейський фонд біостазу в селі Рафц, заморожені тіла зберігаються у вакуумно-ізольованих сталевих контейнерах заввишки 3,20 м. Вони називаються д’юарами, заповнені рідким азотом і не потребують електрики, щоб залишатися замороженими.

Ольга Степанова

Recent Posts

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

2 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

10 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

17 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

26 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

35 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

43 хв. ago