Британець зібрав десятки авто для українського фронту, і за це його хочуть оштрафувати

80-річний британець зібрав на власній землі автомобілі, які планує відправити на фронт в Україну. За його словами всі ці авто – їхня кількість становить до п’яти десятків –  матимуть єдину мету – доставляти українців на передову, повертати поранених захисників чи транспортувати медичних працівників між госпіталями, повідомляє BBC.

Проте на місцевому рівні виникла суперечка з владою, яка вимагає від британця звітності щодо того, чому його земля використовується не за призначенням. Британець поскаржився ЗМІ, що місцева рада “не співчуває” українцям та самому волонтеру. Річ у тім, що земля Вільяма Льюїса з графства Суррей призначена для сільськогосподарського використання. Тож, нині пенсіонера-волонтера звинувачують “у порушенні вказівок щодо дозволу на планування”.

Членкиня кабінету з планування в місцевій раді Маргарет Куксі сказала, що надходили скарги на “надмірну кількість автомобілів, які зберігаються в полі”. Вона додала, що якщо дійсну заявку на планування не подано, а транспортні засоби залишаться на землі після 31 серпня 2024 року, “раді доведеться розглянути питання про вжиття офіційних примусових заходів щодо планування”.

Чоловікові загрожує штраф у тисячу фунтів стерлінгів ($1285), якщо він не надасть інформацію з приводу свого рішення щодо використання земель. Пан Льюїс відповів місцевим чиновникам коротко, мовляв, кожна машина поїде рятуватиме життя під час війни.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році британський пенсіонер сім разів відвідав Україну. Він привозив гуманітарну допомогу та доставив кілька машин швидкої допомоги, а також зібрав кошти для покупки 180 генераторів для українців. Нині він описав поведінку місцевих британських чиновників, як “обурливу та несимпатичну”.

“Ніхто не відчуває незручностей, це ж не мозоль”, – висловився він щодо того, чи можуть зібрані ним авто реально заважати будь-кому в полі, під відкритим небом.

У лютому 2024 року мер Лондона та благодійна організація British Ukrainian Aid підписали угоду, згідно з якою власники транспортних засобів, які не відповідають вимогам ULEZ, можуть передавати свої автомобілі на гуманітарні потреби.

Ольга Степанова

Recent Posts

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

4 хв. ago

“Їх не потрібно шукати”: адвокатка розповіла, хто перший отримає повістки поштою

З 17 липня в Україні почали надсилати поштою повістки, направлені ТЦК на сервери "Укрпошти". Вони були…

12 хв. ago

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

19 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

28 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

37 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

45 хв. ago