Європейська країна скасувала для українських біженців важливу пільгу

Ще одна європейська країна скасувала для українських біженців важливу пільгу. Українці втратили право на безплатний проїзд у поїздах в Естонії. Відтепер їм доведеться купувати квитки на проїзд залізницею на загальних підставах.

Про це інформує агентство Baltic News Service.

Отже, як з’ясувалось, українські біженці відтепер подорожуватимуть поїздами державної залізничної компанії Elron не безоплатно. Їм доведеться купувати квитки на загальних підставах – так, як їх купують громадяни Естонії. Пільгу на безплатний проїзд для українців скасовано з 1 липня.

У компанії Elron пояснили, чому пільги для українців скасували. Переважна більшість наших громадян, які прибули в Естонію на початку повномасштабної війни, вже знайшли собі роботу в цій країні. Вони отримують такі самі зарплати, як і місцеве населення. А отже, стали фінансово самодостатніми і не потребують більше такої пільги.

Водночас для українців, які тільки-но прибувають до Естонії право безплатного проїзду збережено. Але воно діятиме лише кілька днів після перетину кордону.

“Право безкоштовного проїзду на поїздах Elron залишиться тільки для біженців, що прибувають до Естонії, протягом перших 2-4 днів на підставі спеціального браслета, виданого на прикордонному пункті, за умови, що біженець не може самостійно купити квиток”, — розповіла керівник відділу розвитку бізнесу компанії Elron Піллі Каубер.

Звісно, що за 4 дні після прибуття в країну знайти там собі роботу практично неможливо. І тим більше, здобути в цій країні фінансову самодостатність. Адже треба ще на цій роботі, принаймні, отримати хоч одну зарплату. Отже в такий ненав’язливий спосіб естонці, очевидно, намагаються запобігти подальшій міграції українських біженців до їхньої країни.

Ольга Степанова

Recent Posts

Російських солдатів в Україні вбивають зі швидкістю 200-250 осіб на день, — “Медуза”

Втрати російської армії на війні в Україні зросли до 250 осіб на день, 120 тисяч…

8 хв. ago

Навіть голуби і коти харчуються краще: яку пенсію ви отримаєте, якщо працюєте за “мінімалку”

Ні для кого не секрет, що в Україні пенсійні виплати для кожного пенсіонера визначаються індивідуально.…

20 хв. ago

У Медведчука та Марченко вирішили відібрати два літаки, яхту і чимало іншого

До Вищого антикорупційного суду подано заяву на конфіскацію майна Віктора Медведчука та його дуржини Оксани Марченко. Про це повідомили в…

29 хв. ago

Північні корейці можуть принести в Україну досвід “тунельних воєн”

Військове командування України вважає, що північні корейці, яких Кім направить Путіну як підтримку, зможуть застосовувати в Україні…

40 хв. ago

Дрейфують крижини та сипле град: Росію накрив потужний ураган “Орхан”

У п'ятницю, 5 липня, після кількох днів сильної спеки в Росії Московську область накрила негода…

49 хв. ago

“Цілком очікувана лажа”: експерт оцінив ефективність БПЛА “Ланцет” на війні в Україні

Російська компанія Zala повідомила, що її баражувальні боєприпаси "Ланцет" з початку повномасштабного вторгнення вразили 2…

59 хв. ago