Хлопчик, який втратив батьків на вокзалі 30 років тому, знайшов їх на відстані 8000 км (фото)

Історія Гоуміна Мартенса почалася на вокзалі в Китаї, де він у дитинстві загубився і назавжди змінив своє життя. Загублених батьків не вдалося знайти, і його відправили до дитячого будинку, а потім усиновили в іншій країні. Неймовірно, але через 30 років Гоумін зміг знайти своїх біологічних батьків. Про це пише Daily Star.

У 1994 році, коли Гоумін був дитиною, він подорожував із батьками з провінції Цзянсу до рідного міста матері в провінції Сичуань, але втратив їх. У 1996 році його усиновили голландці Юзеф і Марія Мартенс, давши йому ім’я Гоумін на честь його китайського імені, Гоу Юнмін.

Прийомна сім’я підтримала його 12-річні пошуки біологічних батьків. У 2007 році вони разом відвідали Китай, сподіваючись знайти підказки, але дитячий будинок, де він перебував, на той час закрився.

Гоумін присвятив наступні п’ять років вивченню мандаринської мови і тричі відвідав Китай під час навчання в університеті. У 2012 році він зареєстрував свої дані у волонтерській асоціації Baby Huijia, яка займається возз’єднанням розлучених членів сімей.

Приблизно в той самий час він закінчив Лейденський університет у Нідерландах, а потім переїхав до Канади, де здобув докторський ступінь з лінгвістики в Університеті Макгілла.

Сьогодні Гоумін працює в Канаді експертом із розпізнавання мови за допомогою штучного інтелекту. У жовтні минулого року волонтери повідомили йому, що його ДНК збіглося з ДНК жінки на ім’я Вень Сюронг.

Вень та її чоловік Гао Сяньцзюнь ніколи не припиняли пошуки свого сина, загубленого на вокзалі. На жаль, батько Гоуміна помер 2009 року. У 2017 році брат Гао Сяньцзюня запропонував Вень зареєструвати її ДНК у поліції.

Після підтвердження збігу ДНК, Гоумін возз’єднався з матір’ю в лютому цього року. Він відвідав могилу батька в Цзянсу і зустрівся з родичами, включно зі зведеними братами і сестрами, тіткою і дядьком.

Возз’єднання з родиною

Один із дядьків навіть передав йому свою частку компенсації за знесення будинку, яку батько зберігав для нього понад десять років.

Розпочавши успішну кар’єру в Канаді, Гоумін планує повертатися до Китаю, щоб бачитися з родичами хоча б раз на рік.

Ольга Степанова

Recent Posts

Друг Гіркіна: на фронті ліквідували ще одного відомого пропагандиста (фото)

Останнім часом все частіше з’являються цікаві новини про російських пропагандистів, яким тотально не щастить. Так, у…

11 хв. ago

Двометрова акула у США напала на людей

В американському штаті Техас акула напала на чотирьох відпочивальників. Як пише businessinsider, напади акул рідкісні, і в Техасі…

21 хв. ago

Суд встав на сторону військовозобов’язаного, який не оновив дані у ТЦК

Ленінський райсуд Миколаєва розглядав справу, в якій йшлося про штраф у розмірі 25 500 грн за…

32 хв. ago

Отримуватимуть $800: в ЦПД прокоментували інформацію про 5 бригад КНДР в Україні

Північна Корея — єдина країна, яка офіційно зголосилась на присутність своїх військ в Україні. Зараз…

41 хв. ago

Взяв трохи алмазів для дружини: поліція висунула звинувачення експрезиденту Бразилії

Поліція Бразилії висунула колишньому президентові Жаїру Болсонару (січень 2019-січень 2023) звинувачення у відмиванні грошей, участі…

51 хв. ago

Хотіли вже збивати з ППО: в Києві оголосили тривогу через дельтапланериста, — соцмережі

В Києві оголосили повітряну тривогу через чоловіка, який летів в районі міста на дельтаплані. Про…

1 годину ago