США тестують ядерні ракети, здатні долітати до Росії

Сполучені Штати Америки 4 та 6 червня проведуть випробувальні пуски міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) Minuteman III. Про це повідомляє Командування космічних сил США.

«Перший випробувальний запуск запланований на 4 червня з 12:01 до 4 червня 2024 року, 6:01 за тихоокеанським часом з півночі бази Ванденберг. Друге випробування заплановане на 6 червня з 12:01 до 6 червня 06:01 за тихоокеанським часом з півночі Ванденберга», – йдеться у повідомленні.

Тестові Minuteman III, які стоять на озброєнні Пентагону з 1970-х років, мають продемонструвати готовність ядерних сил США та забезпечити впевненість у летальності та ефективності національного ядерного стримування.

США направили попереднє повідомлення про запуск відповідно до Гаазького кодексу поведінки щодо запобігання поширенню балістичних ракет і заздалегідь повідомили російську владу відповідно до двосторонніх домовленостей.

Попередні випробування таких ракет були проведені на початку листопада минулого року. Військово-повітряні сили (ВПС) США знищили під час випробувального пуску ракету Minuteman III через аномалію. У ВВС повідомляли, що «аномалією» вважається будь-яка несподівана подія під час тестового польоту. Розслідуванням причин події займеться спеціальна комісія, до якої увійшли представники профільних відомств.

Загалом на озброєнні Пентагону перебуває близько 400 таких ракет, розміщених у пускових шахтах у трьох районах базування: у Монтані, Вайомінгу та Північній Дакоті. Кожна ракета важить 36 тонн і може здійснювати польоти на відстань до 6 тис. миль (понад 9,5 тис. км). При цьому ракета розвиває швидкість приблизно 15 тис. миль на годину (більше 24 тис. км/год).  

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

58 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

59 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago