Чоловік за 3 роки вкрав із супермаркетів їжі та напоїв майже на $4 мільйони: як йому це вдалось

32-річний Каллан Мейз з Кардіффа (графство Уельс, Велика Британія) 10 разів потрапляв до ґрати за крадіжки із магазинів, які він скоював протягом 3 років. Про це пише видання The Sun.

Мейз, який зараз займається записом власного подкасту, почав вживати героїн у віці 18 років. Це призвело до того, що він почав красти товари з магазинів та супермаркетів, щоб купувати для себе заборонені речовини.

“Мене не хвилювала загроза арешту через шість місяців — єдине, про що я думав, аби дістати наркотики на сьогодні”, — розповідає Каллан, який щодня крав на суму 2 тисячі фунтів стерлінгів.

На сьогодні рівень крадіжок у магазинах Великої Британії сягнув історичного максимуму, саме тому британець вважає, що покарання для зловмисників мають бути суворішими, адже м’який вирок лише підштовхнув його до того, щоб вчиняти злочини й надалі.

32-річний Каллан Мейз з Кардіффа три роки крав їжу та алкоголь з магазинів Фото: SWNS

“Люди тепер мають ліцензію на крадіжку. Великі супермаркети мають замикати все — м’ясо, випивку, лосьйони після гоління, а також поставити там працівника, який буде видавати товар для покупців. Якщо злочини відбуваються на організованому рівні, то й вироки мають бути суворішими, бо ці люди знають, що порушення зійде їм з рук”, — переконаний колишній крадій.

Каллан також відверто розповів журналістам про свій багаторічний досвід крадіжок та уникнення відповідальності.

“Це було так легко — вкрав й тікаєш. Оскільки у кооперативі алкоголь стояв прямо в торговому залі, тож це швидко стало моїм хлібом насущним. Таким чином я з легкістю заробляв 2 тисячі фунтів на день. Найбільше, що вдалося вкрасти за один раз — 19 пляшок спиртних напоїв, зокрема дорогий джин, віскі, горілку Cîroc, шампанське Moet та Bollinger”, — зізнається він.

Зараз Каллан працює у благодійній організації, яка допомагає іншим людям, що страждають від наркозалежності Фото: SWNS

Британець вирішив кардинально змінити своє життя у віці 28 років, коли його заарештували вдесяте, а після цього госпіталізували до лікарні з пневмонією та сепсисом внаслідок зловживання наркотиками.

“Суд погодився дати мені другий шанс й не карати тюремним ув’язненням. Після цього я поступово одужав, як від героїнової залежності, так і від крадіжок у магазинах, хоча від другого позбутися виявилось важче”, — додає Каллан.

Зараз чоловік працює у благодійній організації, яка допомагає іншим людям, що страждають від наркозалежності.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Росії пішли на дно два теплоходи (відео)

У російській Якутії на річці Лена затонули два теплоходи. Судна не впорались із льодоходом, повідомляє тelegram-канал 112.…

8 хв. ago

Нові правила вручення повісток: “листи щастя” роздаватимуть українцям скрізь

Вручать повістку і "доправлять" до ТЦК! Кабмін затвердив низку постанов щодо мобілізації. Власники бізнесу тепер мають вести…

20 хв. ago

Що носити влітку 2024: Андре Тан розповів, які кольори та фасони будуть у моді

Цього літа модницям варто звернути увагу на безліч актуальних трендів, за допомогою яких можна урізноманітнити свій…

28 хв. ago

Податок на бездітність або назад до СРСР: експерт “розніс” скандальну ініціативу в Раді

В українському парламенті по-особливому вирішили покращувати складну демографічну ситуацію в Україні. У ВР зареєстрували скандальний законопроєкт…

39 хв. ago

“Панікерів розстрілювали”: Наталія Мосейчук знову “підпалила” мережу неоднозначним висловом

Відома українська журналістка та телеведуча Наталія Мосейчук після скандалу з неоднозначним висловом у бік "адвокатів", які дискредитують…

47 хв. ago

Син воєнного злочинця у РФ намагався вступити до Легіону “Свобода Росії”, – розслідувачі

Командиром підрозділу росіян "БАРС-8" (боевой армейский резерв страны), який відзначився в Пологівському районі на окупованій…

58 хв. ago