Туреччина може стати наступною ціллю Ізраїлю – Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган припустив ймовірність того, що наступною метою атак Ізраїлю після Гази та Лівану можуть стати «турецькі землі». Про це пише TRT.

Президент Туреччини  виступив із різкою пересторогою на адресу Ізраїлю на церемонії відкриття 3-го законодавчого року 28-го скликання Великих національних зборів (парламенту) Туреччини.

«Говорю відкрито: після Палестини та Лівану землі нашої Батьківщини стануть тим місцем, на яке зверне свій погляд ізраїльська адміністрація, оперуючи оманливою ідеєю «землі обітованої». Окупація, терор та агресія вже біля нашого порога. Перед нами не держава, пов’язана законом, а банда вбивць, яка живиться кров’ю та розжиріла від окупації», – заявив турецький лідер.

За його словами, в той час, як Ізраїль здійснює геноцид у Газі та терористичні атаки в Лівані, він одночасно намагається всілякими провокаціями втягнути у свій вогонь країни регіону.

Ердоган також звинуватив Ізраїль у спробах поширити конфлікт. «Ізраїль, проводячи військову операцію в Газі і здійснюючи удари по території Лівану, одночасно вживає різних провокаційних дій, щоб залучити інші країни регіону до конфлікту»,  – зазначив глава Туреччини.

Ердоган наголосив на готовності Туреччини протистояти загрозам. «Агресія Ізраїлю торкається і Туреччини. Ми протистоятимемо цьому державному тероризму всіма доступними засобами заради нашої Батьківщини, нашого народу та нашої незалежності»,  – наголосив Ердоган.

Романчук Микола

Recent Posts

Улюблений делікатес Андрія Данилка, але приготований для бідних

Рецепт фуа-гра по-українськи сподобається всім, хто любить страви з печінки птиці. Готувати його просто. 2 жовтня народився український співак, композитор, популярний гуморист-пародист,…

4 хв. ago

Гектар землі в Україні б’є всі рекорди: ціни встановлюють нові кордони

Гектар землі зашкалює в ціні! Ринок сільгоспземель в Україні зріс на понад 30% з початку…

13 хв. ago

Серед підлітків у TikTok набирає популярності новий небезпечний тренд

Нове дослідження, представлене на конференції Американської академії педіатрії, виявило тривожну тенденцію: відеоролики про «хромінг» - вдихання пар…

21 хв. ago

Економіст майже 20 років тому відмовився від грошей та цивілізації: як він живе (фото)

Ірландський письменник Марк Бойл майже 20 років тому вирішив повністю відмовитися від готівки після розмови, яка змінила…

30 хв. ago

Польща змінює систему виплат для біженців: родини з дітьми залишаться у скруті

Восени 2024 року в Польщі вступлять у дію нові правила, які можуть суттєво вплинути на…

39 хв. ago

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

В Україні питання оподаткування пенсій має свої нюанси, про які варто знати кожному пенсіонеру. Багато…

47 хв. ago