Російського сенатора затримали за причетність до вбивства на засіданні Ради Федерації

У п’ятницю, 2 серпня, у Москві під час засідання Ради Федерації затримали сенатора від Тульської області РФ Дмитра Савельєва. Його підозрюють у причетності до організації вбивства. 

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Савельєв представляє Тульську область у верхній палаті російського парламенту від 2016 року, до цього він 10 років був депутатом Держдуми від путінської партії “Единая Россия”. Від листопада 2023 року є членом комітету з економічної політики.

Цей російський політик також відомий тим, що є головою опікунської ради Тульського суворовського військового училища. Перебуває під американськими та європейськими санкціями через підтримку вторгнення РФ в Україну.

У 1990-х роках Дмитро Самельєв працював у структурах “Лукойлу” і був президентом “Транснефти”.

Джерело каналу “ВЧК-ОГПУ” повідомило, що Дмитро Савельєв приймав сьогодні привітання, оскільки вважає себе “десантником”. Завтра він планував святкувати свій 56-й день народження. Все, що сталося, стало для нього повною несподіванкою. 

Коли на засіданні Ради Федерації було оголошено про позбавлення його недоторканності на вимогу генпрокурора, сенатор кинувся до виходу, де його й затримали. При цьому він залишив на робочому місці свій телефон. Силовики його не забрали, інші ж боятися чіпати. Тому телефон постійно дзвонить.

Сенатора Савельєва звинувачують у тому, що він за 100 тисяч доларів замовив партнера по бізнесу, якого запідозрив у розкраданні спільних коштів. Однак найнятий виконавець “здав” замовника та посередника спецслужбам. Посередником виступав особистий помічник сенатора.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

1 годину ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago