Путін розцілував жінку: хто така Анна Дульцева і навіщо вона диктатору

Російський диктатор Володимир Путін увечері 1 серпня зустрів у московському аеропорті Внуково громадян Росії, звільнених під час обміну ув’язненими. Серед них була сім’я Дульцевих – Артем, Анна та їх двоє дітей.

Що відомо про сім’ю Дульцевих?

Анну та Артема Дульцевих затримали та засудили у Словенії у справі про шпигунство. Вони видавали себе за громадян Аргентини під іншими іменами: Людвіг Гіш, який керував ІТ-компанією та Марія Роза Майєр Муньос, яка заснувала онлайн-галерею мистецтв, повідомляє The Wall Street Journal.

Дульцеві жили в Любляні, щоб вільно подорожувати до сусідніх країн-членів НАТО та ЄС. Вони передавали замовлення з РФ та привозили готівку іншим російським прихованим агентам. 

Дульцеві були офіцерами російської служби зовнішньої розвідки, які вербували шпигунів, що згодом видавали себе за громадян західних країн.

Як пише газета, Дульцеві жили в будинку на вулиці Приможичева, 35, у кварталі для середнього класу, їздила білою Kia Ceed. Сусіди розповідали про них як «нормальних» та «тихих». Пара вільно розмовляла англійською, німецькою та іспанською мовами. Їхні діти відвідували мовні курси у місцевій школі.

У 2022 році шпигунів Дульцевих затримали. На комп’ютерах пари знайшли захищені програми для зв’язку з Москвою, які були настільки зашифровані, що їх не змогли зламати ні словенські, ні американські фахівці. У їхньому холодильнику спецслужби знайшли потаємне відділення, в якому шпигуни зберігали сотні тисяч € новими банкнотами.

Дульцевих засудили 31 липня 2024 року, напередодні їх обміну. Подружжя звинуватили у шпигунстві та засудили до одного року та семи місяців колонії – саме стільки вони провели під вартою з моменту затримання. Як пише «Агентство», Дульцеві визнали себе винними.

Сім’я Дульцевих повернулася у Росію

У Артема та Ганни Дульцевих є двоє дітей, які вирушили до Росії разом із батьками. Коли пару було затримано, діти перебували у прийомній сім’ї.

Як зустрічав шпигунів Путін?

Володимир Путін особисто привітав шпигунів, хакерів, які повернулися у Росії. Для них розгорнули червону доріжку і виставили почесну варту.

Путін увечері 1 серпня зустрів у московському аеропорті Внуково громадян Росії, звільнених під час обміну ув’язненими.

Анна Дульцева як виходила з літака розплакалася (на відео 00:45 хв, – ред.), а Путін поцілував її, обійняв та вручив квіти. Букет також отримала і донька шпигунки.

Нагадаємо, 1 серпня, відбувся великий обмін ув’язненими між Росією і Білоруссю з одного боку та західними країнами з іншого.

Найбільший обмін полоненими в історії відносин Москви і Вашингтона відбувся в аеропорту Анкари: в ньому взяли участь відразу 24 людини. Російська сторона передала американській стороні 16 осіб (до цієї групи увійшли громадяни США, особи з подвійним громадянством та росіяни), а американська сторона передала Росії 8 осіб (усі вони є громадянами РФ).

До слова, німецькі слідчі незадоволені звільненням російського кілера з ФСБ Вадима Красікова під час обміну ув’язненими між Росією та Заходом, який відбувся 1 серпня. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

8 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

18 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

31 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

46 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

46 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

58 хв. ago