Передані США російські опозиціонери закликали Захід послабити санкції проти РФ

Звільнений за обміном зі США російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза розкритикував західні санкції проти Росії. Свою заяву він зробив на пресконференції в Бонні.

“Часто санкції спрямовані не проти режиму Путіна і злочинців у його оточенні, а проти всієї країни. Це несправедливо і контрпродуктивно”, – заявив він.

Він зазначив, що і в самій Росії, і на Заході плутають поняття “Вітчизна” і “Ваша Високоповажність”.

“Хіба [в Росії] не існує десятків мільйонів людей, які, навіть за даними ВЦВГД (соціологів – УНІАН), виступають проти війни? Тому я бачу основний акцент своєї діяльності в тому, щоб нагадувати людям у вільному світі, що Росія і Путін – це не одне й те саме. Санкції мають бути відкалібровані таким чином, щоб вони були спрямовані на Путіна, а не просто на громадян Росії”, – заявив Кара-Мурза.

Також опозиціонер висловив думку, що миру і стабільності в Європі не може бути без участі Росії, як найбільшої країни континенту.

Інший опозиціонер – Андрій Пивоваров – підтримав ідею послаблення санкцій проти Росії. На його думку, це потрібно, щоб викрити міф про те, що за кордоном “ненавидять росіян”.

“Я прошу західні країни простягнути руку росіянам: якщо послабити санкції для простих людей, вони зрозуміють, що живуть погано не тому, що Захід зіпсував їм життя”, – заявив він.

Великий обмін ув’язненими між РФ і Заходом

Нагадаємо, напередодні в Туреччині відбувся обмін у в’язненими між РФ і країнами Заходу. До Росії, зокрема, було передано двох російських шпигунів, які, вдаючи з себе аргентинців, були схоплені в Словенії, а також кілера Вадима Красикова, засудженого в Німеччині за вбивство чеченського опозиціонера.

Натомість Росія передала американських журналістів Евана Гершковича та Алсу Курмашову, а також кількох російських опозиціонерів, зокрема Володимира Кара-Мурзу та Іллю Яшина.

Ольга Степанова

Recent Posts

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

13 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

24 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

35 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

45 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

53 хв. ago

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

1 годину ago