Українців, які виїхали за кордон, чекають нові правила з 1 жовтня – доведеться платити

Починаючи з 1 жовтня нові правила реєстрації автомобілів у Німеччині торкнуться українських біженців, які перебувають у країні понад рік.

Ці правила вимагають реєстрації автомобіля, отримання німецьких номерних знаків та оплати дорожніх зборів. Метою нових заходів є покращення контролю за дорожнім рухом, але є побоювання щодо їхнього впливу на переміщених осіб.

За даними Aussiedlerbote, 30 вересня – останній день, коли транспортним засобам без німецьких номерів дозволено їздити дорогами.

Німецька федеральна влада наголошує, що попередній виняток, що дозволяє громадянам України керувати автомобілями без німецької реєстрації, був тимчасовим заходом. Тепер, щоб продовжити керування в Німеччині, українці мають пройти процес реєстрації, отримати німецькі номери та сплатити необхідні мита.

Для зручності Міністерство транспорту спільно з державними органами розробило анкету, де викладено кроки для реєстрації. Для цього власники авто мають надати посвідчення особи з їх ім’ям латиницею, українські документи на автомобіль та страховий поліс, що діє. Усі документи мають бути у паперовому вигляді, оскільки електронні версії не приймаються.

Авто, фото: youtube.com

Крім реєстрації, автомобілі потребують схвалення митних органів. Однак ті, хто вирішив проживати в Європейському Союзі, можуть бути звільнені від мит, якщо їхній транспортний засіб класифікується як «майно іммігранта» (Übersiedlungsgut).

Раніше автомобілі з українськими номерами могли залишатися незареєстрованими, якщо вони були застраховані та вважалися безпечними. Однак, ці нові правила спрямовані на встановлення кращого контролю над ситуацією на дорогах.

Залишається одна проблема: немає точних даних про те, скільки машин, зареєстрованих в Україні, наразі перебуває на дорогах Німеччини. Без належної реєстрації ці транспортні засоби складніше контролювати, що викликає побоювання щодо безпеки дорожнього руху.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

У Тель-Авіві терористи розстріляли з автоматів перехожих на зупинці

В арабському районі Тель-Авіва, Яффо, сталася стрілянина, про яку повідомили місцеві ЗМІ. Двоє невідомих озброєних автоматами…

1 хв. ago

Подалі від зручностей: чоловік роздав майже все своє майно і живе на пустирі

45-річний Марк Бойл з Ірландії, який відмовився від грошей 17 років тому, тепер живе у…

2 хв. ago

Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику

Адвокат Роман Симутін у своєму Telegram розповів, що прямо зараз штрафів не буде багато, але через…

9 хв. ago

Секс-скандал у РФ: депутата, який привів повію у думу, вимагають відправити на фронт

Загальноросійський громадський рух "Ветерани Росії" вимагає негайно вжити заходів проти депутата Держдуми від КПРФ Дениса…

18 хв. ago

Іран атакує Ізраїль сотнями балістичних ракет  (відео)

Увечері 1 жовтня Іран запустив зі своєї території понад 400 ракет в бік Ізраїлю. Про це повідомляє Israel Defense…

20 хв. ago

“Груди забула покласти?”: Тіна Кароль стала зіркою жартів через свій образ

Відома українська співачка Тіна Кароль днями виступила з концертом у Рівному в рамках свого всеукраїнського…

27 хв. ago