У Єлизавети II був рак, — Борис Джонсон

Причиною смерті королеви Великої Британії Єлизавети II стала, можливо, не старість, а одна з форм раку кісток, на яку вона страждала останні роки життя. Про це у своїй книзі мемуарів “Звільнений” (“Unleashed”) написав колишній британський прем’єр-міністр Борис Джонсон, повідомляє Politico.

У спогадах, що з’являться на полицях магазинів наступного місяця, Джонсон розповідає, що знав про діагноз Її Величності “рік або більше”. Він пішов у відставку у вересні 2022 року, лише за два дні до її смерті.

Таке одкровення доволі незвичне для суспільного британського життя, оскільки все, що стосувалося здоров’я королеви, було здебільшого секретною інформацією і озвучувалося дуже дозовано. У свідоцтві про смерть причиною зазначено старість.

Згадуючи свою останню зустріч із королевою Єлизаветою, Джонсон сказав, що вона “здавалася блідою і більш згорбленою, в неї були темні синці на руках і зап’ястях, імовірно, від крапельниць або ін’єкцій”.

Останнє прижиттєве фото королеви Єлизавети IIФото: Getty Images

Водночас, зазначає він, королева залишалася в гарному настрої і під час розмови з прем’єром вона час від часу посміхалася.

Експолітик наголосив, що Єлизавета II знала про свій стан і розуміла, що їй залишилося недовго, проте була сповнена рішучості “триматися і виконати свій останній обов’язок”, побачивши передачу влади від Джонсона його наступниці Ліз Трасс.

Якщо королева і приховувала свій діагноз від громадськості, то її син, король Чарльз III, не став цього робити. Коли в нього діагностували онкологічне захворювання, він повідомив про це публічно.

У січні цього року рак виявили й у принцеси Уельської Кетрін. Вона мовчала про своє здоров’я до березня. Однак коли у ЗМІ та соціумі поповзли чутки, що її термінова операція на черевній порожнині — це щось більш серйозне, і про те, що її нібито вже немає в живих, Кейт записала відеозвернення, де вперше розповіла про хворобу.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Почнуть мобілізувати з жовтня: кого чекає повістка та ВЛК

З 1 жовтня в Україні почнуть діяти нові правила мобілізації, які торкнуться чоловіків віком від…

5 хв. ago

Вручення повісток поштою: військова адвокатка розповіла, на що слід звернути увагу

Військова адвокатка Дар'я Панфілова розповіла, що буде вважатись належним врученням повістки поштою та що має…

5 хв. ago

Мережею шириться черговий смертельний тренд серед дітей

В Інтернеті все більше користувачів підтримують "хромування" — новий небезпечний тренд, що набирає популярності серед…

17 хв. ago

Путін поклав око на 5 міст України: названо умови, за яких Росія посуне далі

Росіяни увійшли до Вугледару на Донеччині – стверджують у DeepState. Воїни ЗСУ відверто розповіли, що…

26 хв. ago

100-річний експрезидент Джиммі Картер має намір проголосувати за Камалу Гарріс

Джиммі Картера довгий час висміювали. 39-му президенту США було надано всього лише чотирирічний термін. Будучи…

37 хв. ago

Українську копійку продали дорожче ста тисяч гривень: що в ній особливого

Деякі українські монети насправді мають велику цінність для колекціонерів та нумізматів. Їхні унікальні характеристики та…

46 хв. ago