У Єлизавети II був рак, — Борис Джонсон

Причиною смерті королеви Великої Британії Єлизавети II стала, можливо, не старість, а одна з форм раку кісток, на яку вона страждала останні роки життя. Про це у своїй книзі мемуарів “Звільнений” (“Unleashed”) написав колишній британський прем’єр-міністр Борис Джонсон, повідомляє Politico.

У спогадах, що з’являться на полицях магазинів наступного місяця, Джонсон розповідає, що знав про діагноз Її Величності “рік або більше”. Він пішов у відставку у вересні 2022 року, лише за два дні до її смерті.

Таке одкровення доволі незвичне для суспільного британського життя, оскільки все, що стосувалося здоров’я королеви, було здебільшого секретною інформацією і озвучувалося дуже дозовано. У свідоцтві про смерть причиною зазначено старість.

Згадуючи свою останню зустріч із королевою Єлизаветою, Джонсон сказав, що вона “здавалася блідою і більш згорбленою, в неї були темні синці на руках і зап’ястях, імовірно, від крапельниць або ін’єкцій”.

Останнє прижиттєве фото королеви Єлизавети IIФото: Getty Images

Водночас, зазначає він, королева залишалася в гарному настрої і під час розмови з прем’єром вона час від часу посміхалася.

Експолітик наголосив, що Єлизавета II знала про свій стан і розуміла, що їй залишилося недовго, проте була сповнена рішучості “триматися і виконати свій останній обов’язок”, побачивши передачу влади від Джонсона його наступниці Ліз Трасс.

Якщо королева і приховувала свій діагноз від громадськості, то її син, король Чарльз III, не став цього робити. Коли в нього діагностували онкологічне захворювання, він повідомив про це публічно.

У січні цього року рак виявили й у принцеси Уельської Кетрін. Вона мовчала про своє здоров’я до березня. Однак коли у ЗМІ та соціумі поповзли чутки, що її термінова операція на черевній порожнині — це щось більш серйозне, і про те, що її нібито вже немає в живих, Кейт записала відеозвернення, де вперше розповіла про хворобу.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Секс-скандал у РФ: депутата, який привів повію у думу, вимагають відправити на фронт

Загальноросійський громадський рух "Ветерани Росії" вимагає негайно вжити заходів проти депутата Держдуми від КПРФ Дениса…

7 хв. ago

Іран атакує Ізраїль сотнями балістичних ракет  (відео)

Увечері 1 жовтня Іран запустив зі своєї території понад 400 ракет в бік Ізраїлю. Про це повідомляє Israel Defense…

9 хв. ago

“Груди забула покласти?”: Тіна Кароль стала зіркою жартів через свій образ

Відома українська співачка Тіна Кароль днями виступила з концертом у Рівному в рамках свого всеукраїнського…

16 хв. ago

“Одержимий ідеєю безсмертя”: всі гості Путіна перед зустріччю з ним проходять карантин

Російський диктатор Володимир Путін "обожнює життя та одержимий ідеєю безсмертя". Саме тому його гості обов’язково…

24 хв. ago

Іран здійснив масований пуск ракет в бік Ізраїлю, – ЦАХАЛ

Іран запустив ракети в напрямку Ізраїлю, у країні лунає тривога. Про це інформує Командування Армії Оборони Ізраїлю. "Вам наказано…

24 хв. ago

Блекаут на 3-5 днів загрожує Україні: що може спричинити тривалі відключення світла

В Україні триває підготовка до опалювального сезону, однак з похолоданням зростає ризик повернення стабілізаційних відключень…

32 хв. ago