Ще одна країна посилює вимоги до українців

Норвегія вирішила посилити свої правила щодо надання тимчасового захисту українським біженцям. Це стало наслідком зростаючої кризи біженців у країні, яка потребує більш ефективних заходів для забезпечення допомоги тим, хто найбільше її потребує.

Міністр юстиції Норвегії Емілія Енгер Мель повідомила, що нові правила призведуть до відмови в захисті деяким категоріям українських громадян. Зокрема, захист більше не надаватиметься громадянам з “безпечних” регіонів України.

Біженці у Норвегії. Фото: РБК

До цих регіонів належать Львівська область, Волинь, Закарпаття, Івано-Франківськ, Тернопіль та Рівне. Також особам, які не проживали в Україні на момент початку війни в 2022 році, буде відмовлено в наданні захисту.

Заявки українців тепер розглядатим у індивідуальному порядку, при цьому враховуватимуться аспекти, такі як наявність подвійного громадянства та місце проживання до переїзду в Норвегію. В Норвегії зараз перебуває більше 80 тисяч українців, що перевищує кількість населення в усій провінції Фіннмарк.

Українські біженці, скріншот: Youtube

Мель зазначила, що уряд має вжити заходів для надання захисту тим, хто справді цього потребує, хоча на даний момент ніхто не буде примусово виселяти біженців. Є випадки, коли українцям відмовили в наданні притулку та житла.

Нові заходи економії торкнуться не лише українських біженців, а й інших шукачів притулку в Норвегії. Уряд пояснює це необхідністю врегулювати систему через великий наплив біженців.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

На пенсію треба збирати самостійно: держава платитиме копійки

В Україні вже 20 років анонсують масштабну пенсійну реформу, але її досі не втілено. Пенсії в Пенсійному…

1 хв. ago

Під Москвою застрелили колишнього “міністра” “ЛНР”: цікаві подробиці

У Росії в Підмосков'ї з вогнепальним пораненням голови знайшли "екс-міністра" палива, енергетики та вугільної промисловості…

31 хв. ago

Пенсії та зарплати стануть меншими: що готує влада українцям

Уряд України запропонував заморозити мінімальні пенсії, зарплати та прожитковий мінімум на наступні три роки, починаючи…

42 хв. ago

Долар по 45 гривень до кінця 2024 року: експерт розповів, до якого курсу готуватись українцям

Усі українці звернули увагу на те, що при затвердженні бюджету нашої країни на 2025 рік…

51 хв. ago

Нове свавілля від ТЦК: сім’ї військових позбавляють спадщини

Останнім часом почастішали випадки ігнорування запитів нотаріусів щодо витребування відомостей стосовно сум грошового забезпечення загиблих…

1 годину ago

Найлінивіший чизкейк у світі: рецепт, який буде під силу кожному

Якщо ви обожнюєте чизкейки, але досі не готуєте їх вдома, слід звернути увагу на цей…

1 годину ago