У німецькому Гессені чоловікам з України обмежили поїздки за кордон

У Німеччині у федеральній землі Гессен не будуть видавати українським чоловікам призовного віку проїзний документ для поїздок за кордон, який замінює закордонний паспорт, якщо його немає. Про це йдеться у відповіді міністерства праці та соціальних справ Гессену, яку отримала депутатська фракція правопопулістської партії “Альтернатива для Німеччини” у ландтагу землі на свій запит, пише Tagesspiegel.

“Відомства у справах іноземців Гессену, як правило, не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку німецькі посвідчення, що замінюють документи для поїздок за кордон. Вони здатні поїхати в Україну для отримання паспорта та проходження військової служби”, – наголосили у повідомленні.

За даними відомства, в Гессені живе майже 20 тисяч українських чоловіків мобілізаційного віку від 18 до 80 років. У пресслужбі міністерстві підкреслили, що “мобілізувати людей для участі в оборонній кампанії проти Росії і, таким чином, заохочувати їх до повернення на батьківщину є зрозумілими інтересами України”.

Видання DW, посилаючись на інтернет-портал з надання адміністративних послуг Гессену, повідомляє, що німецькі проїзні документи, які замінюють закордонні паспорти, можуть видаватися громадянам інших країн лише в особливих випадках, адже це порушує паспортний суверенітет іншої країни.

“Такий документ можуть видати, якщо особа може довести, що у неї немає паспорта або документа, що його замінює, і вона не має можливості його отримати. Кожне подібне рішення ухвалюється індивідуально”, – зазначили у виданні. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

3 хв. ago

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

18 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

34 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

43 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

56 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

1 годину ago