В Польщі затримали українця – вивозив на причепі крадене авто

Українця, який вивозив з Польщі крадене авто польські прикордонники передали місцевій поліції. Виявилося, що транспортний засіб перебуває в міжнародному розшуку. Про це повідомляє Прикордонна служба РП.

В повідомленні йдеться про те, що 48-річний громадянин України перетинав кордон у пункті пропуску «Зосін» та вивозив на причепі легковий автомобіль «Toyota CHR».

«Під час перевірки виявилося, що авто має сліди втручання в VIN номер, а також були підроблені реєстраційні документи», – повідомили польські прикордонники.

З’ясувалося, що транспортний засіб був викрадений в Голландії і він перебуває у міжнародному розшуку. Вартість авто (2021 року випуску) становить приблизно 120 тис. злотих (1,2 млн грн). Водія польські прикордонники передали місцевій поліції для подальшого з’ясування обставин справи, а крадену тойоту помістили на арешт-майданчик.

Повернення військовозобов’язаних громадян в Україну

Литва, допустила, що може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Таку заяву зробив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас. Утім питання повернення українців потребує ретельного дослідження та консультацій у ЄС. Наразі не існує жодного правового механізму, за яким повернення українців для мобілізації стало б можливим. 

Раніше Польща також заявляла, що готова допомогти Україні повернути додому чоловіків призовного віку у разі, якщо це буде необхідно. Ці люди зможуть стати до лав Збройних сил України. Проте пізніше міністр МВС Польщі заявив, що його країна буде охороняти права біженців. Тобто, ті хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні”

Нагадаємо, що з 23 квітня консульства України тимчасово припинили надання послуг чоловікам призовного віку. Відтепер отримання внутрішнього та закордонного документу чоловіками призовного віку здійснюється виключно на території України в органі чи підрозділі Державної міграційної служби.

Ольга Степанова

Recent Posts

Друзі не помітили різниці: Скарлетт Йоганссон шокована імітацією її голосу ChatGPT

Знаменита американська акторка Скарлетт Йоганссон 20 травня зробила заяву, в якій стверджує, що компанія OpenAI без її…

31 хв. ago

Майно ухилянтів виставлять на аукціон: що буде влада відбирати у чоловіків

Під час мобілізації в Україні військовозобовʼязаних громадян можуть покарати за ігнорування повістки. Тоді як в разі несплати…

34 хв. ago

Збагатились на 300 млн: НАЗК виявило порушення у статках керівництва ТЦК

Національне антикорупційне бюро (НАЗК) перевірило електронні декларації третини керівників територіальних центрів комплектування (ТЦК та СП). При цьому…

37 хв. ago

Американський пропагандист Такер Карлсон запустив шоу на російському телебаченні

Відомий американський пропагандист Такер Карлсон, який відвідав Москву для інтерв'ю з диктатором Володимиром Путіним почав…

39 хв. ago

ТЦК втратить каральну функцію? У Раді з’явився несподіваний законопроєкт

У Верховній Раді 20 травня зареєстровано законопроєкт, яким пропонується змінити підходи щодо накладання штрафів на…

41 хв. ago

Росія винесла вирок провідному вченому, який вивчав гіперзвук

У Росії суд визнав 77-річного вченого Анатолія Маслова, який вивчав гіперзвукові технології, винним у передачі…

46 хв. ago