Хижаки окупують світ: очільник МЗС Чехії пояснив ціну програшу України

Імперські амбіції Росії – те, що має турбувати вже зараз, вважає очільник Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Чиновник пояснив ціну теоретичного програшу України для світу у своєму виступі в рамках заходу Фонду миру Сасакава в Токіо. Вона полягає у том, що російські хижаки розбіжаться світом, а РФ отримає більше ресурсів для нових “СВО”.

“Перемога над Україною принесла б переможцю нові ресурси й відкрила б двері для подальших “спеціальних військових операцій” в Центральній і Східній Європі”, – цитує Ceske Noviny

Ліпавський наголосив, що війна – спільна справа усього світу, а не лише України. “Якщо ми дозволимо Росії знищити Україну, якщо її агресія залишиться безкарною, за нею підуть інші хижаки по всьому світу”, – наголосив він.

На думку міністра, європейці хворіють на “стратегічне зволікання” ще з часів закінчення холодної війни. Він зазначив, що коли Чехія офіційно вступила у НАТО, ще 25 років тому, країна вірила у падіння комунізму та настання ери миру. Однак, за підсумком, ігнорування низки тривожних сигналів призвело до війни Росії проти Грузії, анексії Криму, та вбивства опонентів московського режиму, заявив глава МЗС Чехії.

У контексті останнього міністр згадав про лютневу смерть російського опозиційного політика Олексія Навального. Ліпавський впевнений, що це було “вбивство”, за яким стоїть путінський режим.

Поки Європа мріяла про вічний мир, Москва вже перебувала з нею у геополітичному конфлікті, резюмував глава чеської дипломатії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила

Міністерство освіти і науки України продовжує реалізовувати нові ініціативи в рамках комплексної політики в сфері…

17 хв. ago

На аукціоні продали останню річ збанкрутілого мільйонера: що це було

Дії суду в Китаї, який виставив на аукціон пляшку безалкогольного напою як останню річ, що…

19 хв. ago

Щодо України розгортається “війна сигналів”, через місяць буде розвилка — військовий аналітик

Ключові союзники України зможуть представити свою стратегію щодо завершення війни лише після обрання нового президента США та…

20 хв. ago

Викрадені Росією артефакти культурної спадщини помічено на міжнародному чорному ринку

Викрадені з українських музеїв та археологічних пам'яток експонати та артефакти вже почали з'являтися на міжнародному…

31 хв. ago

Є відстрочка чи бронь, але прийшла повістка: що робити

Потрібно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки навіть тоді, коли людина має відстрочку або…

34 хв. ago

Доведеться розщедритися. В Україні зросли тарифи на паспортні та міграційні послуги

В Україні з 7 жовтня зміниться вартість оформлення паспорта та деяких інших документів. Це також стосується обміну…

38 хв. ago