Site icon Експерт

Як приготувати домашній хліб без дріжджів: швидко та смачно!

Хочете спробувати ароматний домашній хліб, але без дріжджів? Це можливо! Такий хліб готується простіше, швидше і є кориснішою альтернативою магазинному. Пише Експерт.

Один із найпопулярніших варіантів – хліб на кефірі. Вам знадобляться: 500 г борошна, 300 мл кефіру, 1 ч. л. соди, 1 ч. л. солі та 1 ст. л. олії. Змішайте всі інгредієнти, сформуйте тісто, викладіть на деко й випікайте при 180°C приблизно 40 хвилин.

Ще один простий варіант – вівсяний хліб. Подрібніть вівсяні пластівці, додайте воду, насіння та спеції, сформуйте корж і запікайте.

Такий хліб виходить м’яким, ароматним та легко засвоюється організмом. Готуйте вдома – це смачно, просто і корисно

Читати повну версію