Україна оголосила підозру генералу КВІР: Іран обурений

В Ірані заперечують, що один з іранських генералів навчав росіян користуватися “Шахедами” на окупованій території України. Відповідну заяву зробив речник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані.

Так, він назвав неправдивими і “безпідставними” твердження української влади про те, що бригадний генерал Корпусу вартових ісламської революції у 2022 році відвідував окуповані Росією території України і там навчав російських військових. За словами Канаані, ці заяви української сторони переслідують “конкретні політичні мотиви і цілі”.

Водночас речник іранського МЗС відзначився цинічним твердженням про те, що Тегеран займає “принципову позицію” і нібито виступає проти війни в Україні, закликає “зупинити конфлікт і розв’язати суперечки між Росією та Україною мирним шляхом”.

Україна оголосила підозру іранському генералу

24 серпня Офіс Генпрокурора України заочно оголосив підозру неназваному генералу Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

За даними слідства, у вересні 2022 року фігурант прибув до окупованого Криму на чолі делегації іранських інструкторів, які навчали росіян користуватися дронами “Shahed-136” і “Mohajer-6”, а також “брали безпосередню участь” у їхньому запуску по цілях в Україні.

З урахуванням “достатніх доказів” генералу оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: пособництво у веденні агресивної війни за попередньою змовою групою осіб, а також у порушенні законів і звичаїв війни, передбачених міжнародними договорами.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: скільки діє “броня” від призову

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…

8 хв. ago

У YouTube з’явилася кнопка “Хайп”

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Ця опція пропонує глядачеві зайняти…

22 хв. ago

До 80 тисяч гривень на дім: кияни можуть отримати безкоштовні генератори

Київська міська влада запровадила програму часткової компенсації вартості генераторів та сонячних батарей для багатоквартирних будинків.…

29 хв. ago

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

2 години ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

2 години ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

2 години ago