Путін може вивести частину окупантів з України: у чому причина

В Інституті вивчення війни заявили про те, що після таких втрат, як ті, що нещодавно були завдані Групі Вагнера у Малі, Кремль потребуватиме масштабної заміни бойовиків у Африці військовослужбовцями Африканського корпусу Міноборони РФ.

Водночас частина корпусу нещодавно була перекинута у Харківську область для підтримки наступальних дій окупантів, пише РБК-Україна.

Аналітики зауважили, що кілька відомих критично налаштованих російських військових блогерів стверджують, що Міноборони РФ зловтішається через втрати Групи Вагнера, і припускають, що російське військове керівництво використає цей інцидент як привід для припинення розгортання бойовиків Вагнера в Сахелі та повної їх заміни підрозділами Африканського корпусу МО.

Деякі російські блогери цитували невстановлене джерело в адміністрації Путіна про те, що особовий склад Африканського корпусу замінить війська Вагнера у всій “Сахельській трійці” (Малі, Буркіна-Фасо та Нігер).

В Інституті припускають, що Африканському корпусу, ймовірно, не вистачає поточних можливостей, щоб належним чином замінити Групу Вагнера, зокрема в Малі, оскільки елементи корпусу нещодавно були розгорнуті в Україні для участі у наступальних зусиллях на півночі Харківської області.

“Масштабна заміна “Вагнера” після таких втрат, як ті, що були завдані під час нещодавньої засідки, ймовірно, призведе до передислокації деяких бійців Африканського корпусу в Малі подалі від лінії фронту в Україні, і російське військове командування, ймовірно, не розглядає повну заміну “Вагнера” в Малі чи деінде в Сахелі як пріоритетне завдання на даний момент”, – йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, 27 липня повстанці-туареги з руху CSP-PSD продемонстрували фото та відео з розбитою колоною бойовиків “Вагнера” в Малі. Бій відбувся в місті Тінзауатен поблизу кордону Малі з Алжиром у четвер та п’ятницю – 25 та 26 липня. Загинули щонайменше 20 бойовиків “Вагнера”, а ті, які вижили в бою, потрапили в полон.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

56 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

58 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

59 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago