Еліта еліт: на Чернігівщині ліквідували 5 російських офіцерів-спецпризначенців

На Чернігівщині вдалося ліквідувати групу російських офіцерів-спецпризначенців 322-го Центру спеціальних операцій “Сенеж”.

Про це повідомили бійці Руху опору в телеграм-каналі “Корюківські партизани”.

Український військовий журналіст Юрій Бутусов пояснив, чому ця операція є важливою.

“Важливий успіх українських воїнів, який заслуговує найвищих державних нагород. У Чернігівській області знищена група Сил спеціальних операцій ЗС РФ зі складу Центру спеціального призначення “Сенеж”, – пише Бутусов.

За його інформацією, було вбито пʼять російських офіцерів, адже “Сенеж” комплектується повністю кваліфікованими офіцерськими кадрами, це еліта ЗС РФ.

Бутусов пояснив, що російський спецназ заходить через кордон тільки після ретельної розвідки та з застосуванням дронів, радіоелектронної розвідки. Раніше жодної диверсійної групи росіян знищити у повному складі не вдавалось, зауважує журналіст.

“Щоб впіймати диверсантів, треба організувати якісну розвідку, аналіз даних, приховано організувати засідку або спостережний пост, якісно підготувати бійців, забезпечити їх обладнанням для нічного та денного бою з спецназом, тривалий час полювати на ворога не сподіваючись на миттєвий успіх і зберігаючи боєздатність. Важка, кропітка та неймовірно енерго затратна робота, але українські воїни це зробили, і ворогу вперше вдалось завдати важкі втрати.

Цей подвиг українських воїнів має бути відзначений як зразок правильної організації контрдиверсійноі боротьби, досвід розповсюджений по усьому кордону”, – підсумував Бутусов.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

17 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

25 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

32 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

37 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

44 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

54 хв. ago